Προσοχή: Ιδιαίτερα σκληρό περιεχόμενο

Ένα αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο που σε κάνει να ανατριχιάζεις, από την καταστροφική πρώτη επανδρωμένη αποστολή του προγράμματος Apollo. Στις 21 Φεβρουαρίου 1967, η πρώτη δοκιμή σε χαμηλή γήινη τροχιά με τη χρήση του διαστημικού οχήματος Apollo 1, είχε προγραμματιστεί να εκτοξευθεί από το Ακρωτήριο Κένεντι της Φλόριντα. Ωστόσο, η αποστολή δεν απογειώθηκε ποτέ μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά στην καμπίνα στις 27 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής πριν από την πτήση.

Τρία μέλη του πληρώματος βρίσκονταν μέσα στην κάψουλα. Οι αστροναύτες ακούγονται να φωνάζουν, αναγνωρίζοντας το ξέσπασμα πυρκαγιάς στην καμπίνα, πριν ο ήχος τελικά διακοπεί, με το NASA Space Science Data Coordinated Archive να αναφέρει ότι η τελευταία επικοινωνία του πληρώματος με τους συναδέλφους τους έληξε 17 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη ένδειξη της έναρξης της πυρκαγιάς που είχε το πλήρωμα.

Ως αποτέλεσμα του ότι η καμπίνα ήταν γεμάτη με καθαρό οξυγόνο, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στην κάψουλα και η καταπακτή, η οποία υπό ιδανικές συνθήκες θα χρειαζόταν 90 δευτερόλεπτα για να ανοίξει, τελικά δεν το έκανε εγκαίρως. Οι τρεις αστροναύτες έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.