Η ασύρματη φόρτιση γίνεται συνήθως μέσω του προτύπου Qi, αλλά φαίνεται ότι το Android 15 προσθέτει υποστήριξη για φόρτιση μέσω NFC. Ωστόσο, δεν είναι σαφές για τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η δυνατότητα.

Το όχι και τόσο μακρινό 2020, το πρότυπο NFC πρόσθεσε επίσημη υποστήριξη για περιορισμένες δυνατότητες ασύρματης φόρτισης. Αυτό επιτρέπει στο υλικό NFC που υπάρχει ήδη στη συσκευή να μεταδίδει ενέργεια σε άλλες συσκευές.

Τώρα, το Android 15 φαίνεται να φέρνει την υποστήριξη ασύρματης φόρτισης μέσω NFC σε οποιοδήποτε smartphone, και ενδεχομένως tablet, κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην αγορά, πέραν ορισμένες εξαιρέσεων.

Κώδικας από τη Beta 1 αναφέρει συγκεκριμένα την προσθήκη υποστήριξης για “NfcCharging”. Ωστόσο, προφανώς δεν υπάρχει ακόμα στο AOSP. Βέβαια έχει εντοπιστεί πρόσφατα συζήτηση για τη φόρτιση NFC σε κοινοποιήσεις του AOSP, οπότε είναι σαφές ότι η Google καταβάλλει προσπάθειες για αυτή την τεχνολογία.

Το θέμα με τη φόρτιση μέσω NFC, είτε τη δούμε στο Android 15, είτε όχι, είναι ότι λειτουργεί μόνο σε ισχύ έως 1W. Αυτό απέχει πολύ ακόμα και από τους πιο αργούς φορτιστές Qi. Επομένως, για ποιο λόγο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή η λειτουργία;

Τα αξεσουάρ, όπως trackers, stylus και άλλα, φαίνεται να αποτελούν βασική περίπτωση χρήσης. Αυτά τα προϊόντα θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στη συσκευή και να χρησιμοποιήσουν αυτή τη συγκεκριμένη μορφή φόρτισης.

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά αυτή η λειτουργικότητα, το WTC πρότεινε ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για “…έξυπνα ρολόγια, συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, ασύρματα ακουστικά, ψηφιακές γραφίδες, και άλλες καταναλωτικές συσκευές”.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί προς το παρόν να μην είναι σαφές πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, αλλά η εγγενής υποστήριξή στο Android είναι σίγουρα μια καλή είδηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.