Η Apple είναι και πάλι στην κορυφή, έχοντας αποστείλει τα περισσότερα smartphones από κάθε κατασκευαστή το 4ο τρίμηνο του περασμένου έτους. Το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία ήταν στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα ξεπέρασε τη Samsung και βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση. Όλα αυτά, φυσικά, χάρη στην καλή απόδοση των iPhone 13.

Στην πραγματικότητα, αναλυτές από την Canalys χαρακτήρισαν τις αποστολές iPhone στην ηπειρωτική Κίνα «πρωτοφανείς». Η αλυσίδα εφοδιασμού της Apple ανακάμπτει, αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να παράγει αρκετά iPhone για να καλύψει τη ζήτηση, επομένως έπρεπε να δώσει προτεραιότητα σε ορισμένες αγορές έναντι άλλων.

Η εταιρεία με έδρα το Cupertino δεν είναι η μόνη που παλεύει με την ικανοποίηση των πελατών και την αύξηση της προσφοράς. Η Canalys προειδοποιεί ότι τα μεγάλα χυτήρια θα χρειαστούν χρόνια για να επεκτείνουν την ικανότητα παραγωγής chip.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κατασκευαστές smartphone αναγκάζονται όλο και περισσότερο να αναζητούν νέους προμηθευτές και να εξισορροπούν τις σειρές προϊόντων τους για να επικεντρωθούν στα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Η Samsung, η οποία κατείχε την πρώτη θέση το 1ο, το 2o, και το 3o τρίμηνο, έπεσε στη δεύτερη θέση, αλλά είναι πιο κοντά στην Apple από ό,τι ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Αυτός είναι ένας φυσικός κύκλος για την Apple – τα νέα iPhone κυκλοφορούν τον Σεπτέμβριο ή τον Νοέμβριο και βοηθούν στην άνοδο των πωλήσεων, με τα δεδομένα στην αγορά να αλλάζουν αργότερα.

Το 4ο τρίμηνο του 2020, η Apple και η Samsung έλεγχαν το 23% και το 17% της αγοράς, αντίστοιχα, το 4ο τρίμηνο του 2021 τα νούμερα ήταν 22% και 20%. Οι Xiaomi, Oppo, και Vivo, είδαν στάση ή πτώση μιας μονάδας.

Τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας παρεμπόδισαν την ανάπτυξη της αγοράς, επομένως οι τριμηνιαίες αποστολές για το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους ήταν μόλις 1% υψηλότερες από την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.