Το Xiaomi Mi Mix 2S και το Xiaomi Mi 8 αποτελούν δυο συσκευές με εξαιρετικές φωτογραφικές φωτογραφικές ικανότητες. Η εταιρεία, φέρνει ορισμένα features του Mi Mix 3 και σε προηγούμενες συσκευές με το ίδιο hardware. Αν και αυτό σημαίνει ότι θα λάβουν features όπως το νέο Night mode του Mi Mix 3, υποστηρίζουν επίσης πλήρως τη Google camera χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει το επαναστατικό Night Sight και το HDR+.  Προς το παρόν όμως, κάτι τέτοιο γίνεται μόνο στην MIUI closed beta στη Κίνα, ωστόσο και εμείς που βρισκόμαστε σε global έκδοση μπορούμε να το κάνουμε και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το Magisk.

Τα βήματα:

Πρώτα θα πρέπει να προβείτε στην εγκατάσταση του Magisk. Και αυτό γιατί θα χρειαστείτε να εγκαταστήσετε το Magisk module που προσθέτει τα απαραίτητα libraries από την τελευταία Chinese closed beta του MIUI. Το Magisk απαιτεί τη χρήση TWRP, θα χρειαστεί να σετάρετε το adb και fastboot. Κατεβάστε από εδώ το TWRP για το Xiaomi Mi Mix 2S και από εδώ για το Mi 8.

Μπορείτε να προβείτε στο flashάρισμα αν θέλετε, αλλά η εκκίνηση στο MIUI θα διαγράψει το recovery partition. Είναι πιο εύκολο να κάνετε reboot σε bootloader mode (fastboot) και να δώσετε την εξής εντολή, αντικαθιστώντας το όνομα με εκείνο του αρχείου που κατεβάσατε.

fastboot boot twrp_file_name.img

Κατεβάστε πλέον το Magisk στο PC σας από εδώ

Μόλις είσαι μέσα στο TWRP πήγαινε στο Advanced και επέλεξε ADB sideload. Από εκεί θα μπορείς να προβείς στο flashing του Magisk. Πληκτρολόγησε την ακόλουθη εντολή αντικαθιστώντας το όνομα με το όνομα του αρχείου zip που κατεβάσατε προηγουμένως. Μόλις το κάνετε, κάντε boot σε MIUI. Να σημειωθεί ότι η πρώτη εκκίνηση χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο από ότι συνήθως.

adb sideload Magisk_file_name_here.zip

Στη συνέχεια θα πρέπει να προβούμε στο flashing του Magisk Module, το οποίο κατεβάζεις από εδώ. Άνοιξε τον Magisk Manager, πήγαινε στα Modules και πίεσε στο plus button στο κάτω μέρος, βρες το zip αρχείο που μόλις κατέβασες. Στη συνέχεια κάνε reboot. Αν αναρωτιέσαι τι κάνει αυτό το module, να σημειώσουμε ότι περιέχει το camera library από την τελευταία china closed beta του MIUI. Πρόκειται για την library που θα κάνει την Google camera να λειτουργεί απροβλημάτιστα και η αντιγραφή σε προηγούμενες εκδόσεις του MIUI φαίνεται να δουλεύει πολύ καλά σε συμβατό hardware.

Τέλος, θα πρέπει να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Google Camera. Εξαιτίας της φύσης του Magisk Module που εγκαταστήσαμε παραπάνω, οποιοδήποτε port που λειτουργεί στο Xiaomi Mi 8 θα λειτουργεί και στο Xiaomi Mi Mix 2S. Και αυτό επειδή και οι δυο συσκευές μοιράζονται το ίδιο hardware.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.