Το Asus Zenfone 6 σχεδιάστηκε με έναν σκοπό. Να δώσει στους power users, ό,τι ακριβώς επιζητούν. Και η εταιρεία το κατάφερε σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, δεδομένης της τιμής, η οποία αγγίζει τα 500 ευρώ.

Η Asus είχε συγκεκριμένους στόχους εξαρχής, όταν προέβαινε στη δημιουργία του smartphone. Το τηλέφωνο δεν έπρεπε να είναι περισσότερο φαρδύ από 75mm για να είναι άνετο στη χρήση. Κάτι τέτοιο, καθόρισε το μέγεθος της οθόνης, το οποίο αγγίζει τις 6.4 ίντσες, ενώ φυσικά, απουσιάζει η εγκοπή και οι οπές.  Αντίθετα ένας μηχανισμός περιστροφής κάνει την επίσημη εμφάνισή του. Αυτός ο μηχανισμός, στεγάζει κάμερες των 48MP (Sony IMX 586, 1.8µm pixels, f/1.8 aperture), όπως και την 13MP 125° ultra-wide angle camera.

Η κάμερα μπορεί να προβεί στην εγγραφή βίντεο 4K στα 60fps, περιλαμβάνει ηλεκτρονικό σταθεροποιητή εικόνας, ακόμη και σε selfie mode. Ο μηχανισμός περιστροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη panoramas αυτομάτως, ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία motion tracking για να διατηρήσεις στο frame το υποκείμενο. Η Asus επιπλέον ανέπτυξε και τα HDR+ Enhanced και Night Mode, εξοπλίζοντας τη συσκευή με αυτά για να βελτιωθεί η φωτογραφία του smartphone. Διαθέτει οθόνη 6.4 ιντσών IPS που καλύπτει το 92% της μπροστινής πλευράς, η μέγιστη φωτεινότητα αγγίζει τα 600nits, ενώ ο σαρωτής τοποθετείται στη πίσω πλευρά και όχι εντός της.

Δεν υπάρχει z στο φετινό μοντέλο, ονομάζεται απλά Asus Zenfone 6 και εξοπλίζεται με τον Snapdragon 855. Έχει ως 8GB RAM και 256GB UFS 2.1 χώρο. Η Asus δεν ήθελε να σε κάνει να επιλέξεις μεταξύ dual SIM και πρόσθετου χώρου, επομένως το card slot περιλαμβάνει δυο SIMs και ένα microSD. Επίσης υπόσχεται κορυφαία ποιότητα ήχου καθώς πρόκειται για μια συσκευή Hi-Res Audio certified. Ακόμη, το συνοδεύει με ένα ζευγάρι ZenEar που μπορούν να συνδεθούν στη θύρα των 3.5 χιλιοστών.

Ύστερα από μια θετική ανταπόκριση που γνώρισε η σειρά Max της Asus, η ίδια ήθελε μεγαλύτερη μπαταρία και κατάφερε να χωρέσει μια των 5.000mAh. Δεν το εξοπλίζει με ασύρματη φόρτιση, καθώς όπως υποστηρίζει, θέλει να διασφαλίσει τη μακροζωία της μπαταρίας. Το ZenUI 6 έχει ανανεωθεί ριζικά και μοιάζει σαν ένα stock Android 9 Pie, στο οποίο βασίζεται.

Τέλος, η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην αναβάθμισή του σε Android 10 Q, αλλά και σε Android 11 R. Λαμβάνει 2 χρόνια κατ ελάχιστο security patches σε διμηνιαία βάση. Το μπροστινό μέρος της συσκευής απαρτίζεται από Gorila Glass 6, όπως και το πίσω μέρος έχει εξοπλιστεί με Corning glass. Επιπλέον, η κάμερά του θα κλείσει αυτόματα, αν σημειωθεί πτώση της συσκευής, με την Asus να έχει δοκιμάσει το μηχανισμό της κάμερας για ως 100.000 περιστροφές, δηλαδή περίπου 28 selfies τη μέρα για 5 χρόνια. Πατήστε στο video να δείτε πως λειτουργεί.

Το Asus Zenfone 6 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην Ευρώπη στα 500 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο μέσω του Asus.com αλλά και τους retail συνεργάτες της εταιρείας από τις 23 Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.