Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Samsung παρουσίασε το Galaxy Watch Active, ένα πιο φθηνό smartwatch το οποίο εστίαζε στα χαρακτηριστικά fitness tracking. Πλέον, έξι μήνες μετά, η εταιρεία ετοιμάζει το λανσάρισμα του Galaxy Watch Active 2, μια αναβαθμισμένη και σαφώς βελτιωμένη έκδοση. Αλλά, η Samsung δεν σταματά τις πωλήσεις του πρώτου μοντέλου, αντίθετα θα είναι διαθέσιμα για αγορά και τα δυο σε διαφορετικές τιμές. Το Active 2 έρχεται σε δυο μεγέθη των 40 και 44mm και σε εκδόσεις με Bluetooth και LTE. Θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στα καταστήματα στις 27 Σεπτεμβρίου με την τιμή του να διαμορφώνεται κάπου στα 250-270 ευρώ.

Σύμφωνα με το theverge.com, το μεγαλύτερο έγκλημα που είχε κάνει η Samsung με το αρχικό Galaxy Watch Active ήταν ότι αφαίρεσε το περιστρεφόμενο bezel που αποτελούσε trademark των smartphones της για χρόνια. Το Active βασίζονταν αποκλειστικά στην οθόνη αφής για την πλοήγηση, παρά το γεγονός ότι το software είχε σχεδιαστεί έχοντας κατά νου ένα περιστρεφόμενο bezel. Πολλές ενέργειες απαιτούσαν double taps και η πλοήγηση δεν ήταν και η ιδανικότερη.

Ευτυχώς όμως, ο έλεγχος με το bezel επιστρέφει στο Galaxy Watch Active 2.  Αλλά σε αντίθεση με το Galaxy Watch και τα προηγούμενα μοντέλα, το Active 2 δεν έχει ένα φυσικό περιστρεφόμενο bezel. Αντίθετα, το μαύρο πλαίσιο γύρω από την οθόνη αντιλαμβάνεται την αφή και σου επιτρέπει να κάνεις scroll στις διάφορες οθόνες και στα μενού του ρολογιού. Εκτός από το νέο ψηφιακό bezel όπως η Samsung το αποκαλεί, το design του Galaxy Watch Active 2 παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τον προκάτοχο. Είναι πολύ ελαφρύ και λεπτό, ενώ η bluetooth έκδοση του ρολογιού έρχεται με αλουμίνιο, ενώ τα LTE μοντέλα με ανοξείδωτο ατσάλι.

 

Η Samsung αναφέρει ότι έχει βελτιώσει σημαντικά την λειτουργία ανίχνευσης καρδιακού παλμού σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα, υποστηρίζει Bluetooth 5 και NFC. Όσον αφορά το software τρέχει ως λειτουργικό μια πλατφόρμα βασισμένη στο Tizen και είναι συμβατό με iOS και Android. Ένα νέο feature, γνωστό ως My Style, σου επιτρέπει τη δημιουργία custom watchfaces βάσει τις εμφάνισής σου με τη λήψη μιας φωτογραφίας με το smartphone. Τέλος υποστηρίζει το συγχρονισμό των playlists του Spotify, ενώ μπορείς να προβεί στην αναπαραγωγή videos του Youtube στη μικρή οθόνη του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.