Η Samsung ανακοινώνει επισήμως σήμερα τον επεξεργαστή του Samsung Galaxy S11, μια premium εναλλακτική στον Exynos 980 που φέρει την ονομασία Exynos 990, ενώ μαζί ανακοινώθηκε και ένα νέο modem το Exynos 5123. Το 5G Exynos Modem 5123 είναι αξιοσημείωτο, επειδή παρέχει υποστήριξη για sub-6GHz και millimeter wave 5G networks, αλλά και δίκτυα 2G, 3G, 4G.

Όσον αφορά τον Exynos 990, αυτός βασίζεται στην παραγωγική διαδικασία των 7nm, σε αντίθεση με τα 8nm του Enynos 980. Αν και διατηρεί το βασικό οκταπύρηνο design, η Samsung έκανε την μετάβαση από τους δυο ARM Cortex A77 του 980 και τους έξι Cortex A55 σε δυο powerful custom cores (δεν φέρουν ονομασία), σε δυο Cortex A76 και σε τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης Cortex A55. Όσον αφορά την GPU, η εταιρεία μετέβη από την  Mali-G76 στην Valhall-based Mali-G77 GPU, που προσφέρει ως και 20% καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά.

Οι επιδόσεις AI του νέου Exynos 990 χαρακτηρίζονται ως top class, αν και δεν προβαίνει σε αριθμητικές συγκρίσεις με τον neural processor του Exynos 980. Η εταιρεία πάντως αναφέρει ότι το  dual-core neural processing unit και το βελτιωμένο DSP μπορούν να διεξάγουν ως και 10 τρισεκατομμύρια διεργασίες ανά δευτερόλεπτο. Η Samsung επίσης, τονίζει τις δυνατότητες του image signal processor που μπορεί να επεξεργαστεί δεδομένα ταυτόχρονα από τρεις διαφορετικούς image sensors και να διαχειρίζεται ως 6 συνολικά, με ως 108MP υποστήριξη ανάλυσης. Και τα δυο chips μπαίνουν στη φάση μαζικής παραγωγής μέχρι το τέλος του 2019, επομένως θα είναι έτοιμα για τα επόμενης χρονιάς premium flagships της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.