Η ασύρματη τεχνολογία αποτελεί ένα αναπόσπαστο τμήμα των σημερινών smartphone συσκευών. Με τον όρο ασύρματη τεχνολογία, αναφερόμαστε στη συνδεσιμότητα στο δίκτυο κινητής, στο Wifi, στο Bluetooth και αλλού. Πλέον, η Qualcomm ανακοίνωσε το FastConnect, την επίσημη ονομασία της ασύρματης τεχνολογίας στο εσωτερικό των Snpadragon επεξεργαστών.

Η Qualcomm αναφέρει ότι προϊόντα Fast Connect είναι ήδη διαθέσιμα σε μερικά chipsets, όπως ο Snapdragon 855, Snapdragon 855 Plus και Snapdragon 8cx PC chipset. Αυτά τα SoCs χρησιμοποιούν την πλατφόρμα FastConnect 6200 προσφέροντας πλήθος Wi-Fi 6 τεχνολογιών.

Στη πράξη η Qualcomm ανέφερε ότι συσκευές, όπως το Nokia 9 Pureview, LG G8, OnePlus 7 Pro και Xiaomi Mi9 προσφέρουν το FastConnect 6200. Όταν ρωτήθηκε από το android aythority γιατί δεν υποστηρίζουν στην πράξη Wifi 6, η Qualcomm ανέφερε ότι η αιτία είναι τα εμπόδια της πιστοποίησης.

Στο ίδιο event είχαμε και την ανακοίνωση της πλατφόρμας FastConnect 6800. Το τελευταίο και πιο πρόσφατο wireless subsystem για Snapdragon τηλέφωνα ενσωματώνει πρόσθετες Wifi 6 τεχνολογίες, όπως OFDMA και 1024QAM, Bluetooth 5.1 support, ως 1.8Gbps downlink ταχύτητες και dual band δυνατότητες. Το τελευταίο σημαίνει ότι θα μπορείτε να συνδεθείτε σε Wi-fi 2.4GHz και 5 Ghz. To FastConnect 6800 θα αποτελεί μέρος ενός επερχόμενου chipset, πιθανόν του Snapdragon 865.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.