Έχουν περάσει πάνω από 7 μήνες από τότε που η Lenovo είχε δείξει σε μερίδα δημοσιογράφων του τεχνολογικού τύπου το foldable tablet PC της και πλέον η εταιρεία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσει επίσημα. Ο λόγος, για το  ThinkPad X1 Fold. Εξοπλίζεται με μια οθόνη των 13.3 ιντσών που περιβάλλεται από bezels που είναι κάπως αρκετά μεγάλα σε σχέση με τα σύγχρονα tablets και laptops. Από την άλλη βέβαια, κάτι τέτοιο είναι απολύτως κατανοητό, δεδομένης της σημαντικής τεχνολογίας που η Lenovo έπρεπε να χωρέσει μέσα σε αυτή τη συσκευή.  Η συσκευή διπλώνει προς τα μέσα, θα πρέπει να αναφερθεί.

Η συσκευή συνοδεύεται από ένα Bluetooth Mini Fold keyboard, που κάνει μεγάλη διαφορά. Με αυτό, μπορείς να μετατρέψεις το tablet σε ένα mini laptop, προσφέροντάς σου ένα πραγματικό πληκτρολόγιο με φυσικά πλήκτρα στο κάτω μισό. Μάλιστα, το Fold είναι σε θέση να φορτίζει ασύρματα το πληκτρολόγιο όταν αυτό βρίσκεται τοποθετημένο ανάμεσα στις οθόνες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Lenovo θα τρέχει τους τελευταίους και πιο πρόσφατους Intel Core επεξεργαστές με Windows 10 Pro.  Μάλιστα, ανέφερε ότι θα δημιουργήσει και μια έκδοση με το Windows 10 X λειτουργικό σύστημα μόλις γίνει διαθέσιμο.

Το Fold περιβάλλεται από ένα cover δέρματος, που ακολουθεί τη συσκευή καθώς κλείνει και ανοίγει. Η Lenovo θέλει να σε κάνει να πιστέψεις ότι το Fold είναι σαν βιβλίο το οποίο μπορείς να το κρατήσεις με το ένα χέρι και να διαβάζεις ή να γράφεις με την γραφίδα. Αν και όπως επισημαίνει το engadget λόγω βάρους, ίσως αποδειχθεί δύσκολο σε πολύωρη χρήση. Και αν αναρωτιέστε για την αντοχή της αναδιπλούμενης οθόνης, η Lenovo ισχυρίζεται ότι έχει δουλέψει πάνω στη συσκευή για 4 χρόνια και ότι το φιάσκο με τη Samsung δεν την έκανε να ξαναγυρίσει στο τραπέζι σχεδιασμού της συσκευής.

Το Thinkpad X1 Fold θα κοστίζει 2.499 δολάρια αν και η Lenovo δεν συμπεριλαμβάνει τίποτα από τα αξεσουάρ στη συσκευασία. Θα πρέπει δηλαδή να πληρώσεις το πληκτρολόγιο, τη γραφίδα και το stand, με τις τιμές για το κάθε ένα να μην έχουν επιβεβαιωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.