Ήταν Αύγουστος του 2018, όταν η Xiaomi ανακοίνωνε επισήμως το Poco σαν subrand, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις των νέων smartphone χρηστών. Η κινεζική εταιρεία αποκάλυψε το Poco F1, και αποτέλεσε το πρώτο και το μοναδικό τηλέφωνο το οποίο έφερε τα πάνω κάτω στην αγορά των οικονομικών συσκευών, αφού εξοπλιζόταν με τον Snapdragon 845 SoC και ως 8GB RAM σε απίστευτα χαμηλή τιμή. Ο κόσμος επιζητούσε συνεχώς έναν διάδοχο και πριν από λίγες ημέρες, είχαμε τις πρώτες ευχάριστες πληροφορίες.

Το Poco πλέον ανεξάρτητο πλήρως brand. Ποια όμως η στρατηγική που θα ακολουθήσει; Ο C Manmohan, general manager της Poco India σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Gadget360, αποκάλυψε άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την στρατηγική και το μέλλον. Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι ο διαχωρισμός μεταξύ Poco India και Xiaomi, δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο την τρέχουσα φιλοσοφία της πρώτης, η οποία μπορεί να συνοψιστεί στο ό,τι χρειάζεσαι, τίποτα που δεν χρειάζεσαι.

Ο Manmohan ο οποίος σχετίζεται με την Xiaomi για εδώ και τέσσερα χρόνια, είναι ένα από τα πιο πρώιμα μέλη της ομάδας της Poco. Αν και μέχρι σήμερα εργαζόταν για και λογοδοτούσε στον Manu Kumar Jain, Managing Director της Xiaomi India, οι εσωτερικές διεργασίες στη Poco τον έφεραν στην ηγετική θέση της Poco και πλέον συνεργάζεται από κοινού με τα κεντρικά της Xiaomi στο Πεκίνο. Η ομάδα, υπό την ηγεσία του Manmohan σκοπεύει να αποτελέσει ξεχωριστή εταιρική οντότητα  στη χώρα για να λειτουργεί σαν ξεχωριστή εταιρεία και θα έχει και ξεχωριστά γραφεία.

Αυτήν την στιγμή θα με βρείτε στα γραφεία της Xiaomi, επειδή κατά κάποιον τρόπο μοιραζόμαστε τους πόρους προς το παρόν. Ωστόσο, θα έχουμε τη δική μας product team, την δική μας ομάδα πωλήσεων και την δική μας ομάδα marketing. Υπό αυτήν την έννοια, η Poco θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την ήδη εδραιωμένη παρουσία της Xiaomi. Θα συνεχίσει να αποθηκεύει τα δεδομένα των χρηστών στα data centers της Xiaomi και θα προσφέρει after sale υποστήριξη μέσα από τα κανάλια της Xiaomi.

Ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το Poco F1, ένα Xiaomi smartphone, ήταν η παρουσία μιας τροποποιημένης έκδοσης του MIUI που αποκαλούνταν MIUI for Poco. Ο Manhoman ανέφερε στο Gadget 360 ότι το MIUI for Poco θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος των Poco smartphones. Η Poco θα αφουγκρασστεί τα αιτήματα των υπαρχόντων χρηστών αλλά και τους νέους ενώ θα μιμηθεί την στρατηγική marketing της Xiaomi.

Ο Manhoman επισημαίνει επίσης ότι αν και η Poco προς το παρόν δεν έχει καθορίσει τα επίπεδα τιμών στα οποία θα παίζει, στόχος της είναι να συνεχίσει την διάθεση value for money συσκευών , ενώ τονίζεται ότι ήδη έχει δοθεί εντολή από τη Xiaomi στους συνεργάτες της να αντιμετωπίζουν την Poco σαν ανταγωνιστή. Πάντως, ο Manhoman δεν ξεκαθάρισε αν το επόμενο τηλέφωνο θα είναι το Poco f2 ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Ανέφερε όμως, ότι απαραιτήτως θα πρόκειται για έναν διάδοχο στο Poco F1, προσφέροντας value for money χαρακτήρα, κορυφαία χαρακτηριστικά και αρκετή RAM.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.