Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg ανακοίνωσε την Πέμπτη στο Facebook Connect event ότι το νέο όνομα της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης θα είναι Meta. “Είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει τους ανθρώπους”, δήλωσε ο Zuckerberg. “Μαζί, μπορούμε επιτέλους να βάλουμε τους ανθρώπους στο επίκεντρο της τεχνολογίας μας. Και μαζί, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε μια μαζικά μεγαλύτερη οικονομία δημιουργών”.

Meta

“Να αντικατοπτρίζει το ποιοι είμαστε και τι ελπίζουμε να χτίσουμε”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη, ότι το όνομα Facebook δεν περιλαμβάνει πλήρως σε όλα όσα δραστηριοποιείται η εταιρεία. “Αυτή τη στιγμή, το brand μας είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με ένα προϊόν”.  “Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ελπίζω κάτι τέτοιο να αλλάξει.

Ήδη το meta.com, τώρα ανακατευθύνει σε μια σελίδα καλωσορίσματος στο Facebook που περιγράφει τις αλλαγές. Το rebrand αποτελεί μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να φύγει από την σημερινή πραγματικότητα, στην οποία είναι γνωστή ως μια απλή εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να επικεντρωθεί στα σχέδια του Zuckerberg για την οικοδόμηση του metaverse.

Ο Zuckerberg ανέφερε μάλιστα σε ένα blog post ότι η εταιρική δομή της εταιρείας δεν θα αλλάξει, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αναφέρει τα οικονομικά αποτελέσματα θα αλλάξει. “Ξεκινώντας με τα αποτελέσματά μας για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, σκοπεύουμε να αναφέρουμε δύο λειτουργικούς τομείς: Οικογένεια εφαρμογών και Reality Labs” εξήγησε. Η σημερινή ανακοίνωση δεν επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε ή μοιραζόμαστε τα δεδομένα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.