Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι σχεδιασμένη να σου δίνει απαντήσει σε όλα αυτά που ψάχνεις. Όμως υπάρχουν ερωτήσεις που η μηχανή αναζήτησης θα δώσει λάθος αποτελέσματα, που πιθανότατα οφείλεται στην προσθήκη της νέας AI engine στην αναζήτηση.

Ένα από τα παραδείγματα είναι η ερώτηση “Who is the Vice President of Google”. Από ότι φαίνεται η Google δε μπορεί να καταλάβει τις λέξεις Google, Vice, President και απαντάει πως ο Vice President της Google είναι ή Kamala Haris.  Φαίνεται πως αγνοεί εντελώς την λέξη Google και μας βγάζει την αντιπρόεδρο της Αμερικής, που είναι η Kamala Harris.

Από κάτω θα βγάλει πως άλλοι χρήστες έκαναν την ίδια ερώτηση και εκεί θα δώσει την σωστή απάντηση, αλλά ελάχιστοι κοιτάνε κάτω από το πρώτο και μεγάλο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα που φέρνει είναι το αποτέλεσμα του AI της Google, που έχουμε δει στο παρελθόν πως δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά.

Αναφορές γράφουν πως το αποτέλεσμα αλλάζει ανάλογα με την τοποθεσία των χρηστών. Για παράδειγμα στην Γερμανία βγάζει τους Yvonne Magwas και Aydan Özoğuz. Στην χώρα μας βγάζει πάντως την Kamala Harris.

Καλά θα κάνει να διορθώσει άμεσα αυτά τα προβλήματα η Google ή απλά να γυρίσει στην παλιά αναζήτηση που μάθαμε και αγαπήσαμε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.