Του Δημήτρη Αδρεαδάκη, αναγνώστη του techmaniacs.gr

Μιας και η κατάσταση της καραντίνας μας έχει κλείσει ρίχνοντας μας την ψυχολογία με την κλεισούρα αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα γύρω από τα fake news που κυκλοφορούν σχετικά με τον Κορωνοιο.

Ας υποθέσουμε πως ο ιος αυτός δημιουργήθηκε από τους Αμερικάνους (την Apple) προκειμένου να χτυπήσει και να αποδυναμώσει τους Κινέζικους κολοσσούς της αυτοκρατορίας των Smartphones (Xiaomi, Huawei, One plus, Oppo, Asus,Real Me κλπ) μιας και τα κινέζικα Smartphones έχουν κατακτήσει τον κόσμο και απειλούν την Αμερική (Apple).
Η Apple λοιπόν προκειμένου να μην χάσει το παιχνίδι κατασκευάζει έναν ιο τον iCoronavirus για λειτουργικό Android και τον τοποθετεί σε μια εφαρμογή με νυχτερίδες. Όταν ένας ανυποψίαστος κινέζος με το ολοκαίνουργιο Xiaomi κινητό του αποφασίζει να κατεβάσει τις πρώτες του εφαρμογές (FB, Mesenger, Tinder, tik tok κλπ) κατεβάζει και την εφαρμογή για τις νυχτερίδες την λεγόμενη Batfood για να την δοκιμάσει, και πριν το καταλάβει μολύνει το νέο του Xiaomi με τον νεο ιό τον iCoronavirus και εκεί ξεκινάει η αρχή της πανδημίας των Smartphone’s.

Ο ιός αυτός είναι απίστευτα μεταδοτικός και δεν εμφανίζει συμπτώματα την ίδια μέρα, ο κινέζος φίλος μας συνέχισε καθημερινά τις δραστηριότητες του με το νεο του κινητό χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό. Αντάλλαζε αρχεία με τους φίλους του μέσω Bluetooth , άφηνε ανοιχτά τα δεδομένα και έκανε hotspot σε όποιον του ζητούσε χωρίς να υπολογίζει τα mega bites ανέβαζε post και stories καθημερινά και συνδεόταν σε όποιο Wifi έβρισκε ελεύθερο ακόμα έκανε tag τους φίλους του σε ότι ανέβαζε σκορπώντας τον θάνατο στα smartphones γύρω του.

Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε μια βδομάδα από τότε που κατέβασε την εφαρμογή και το κινητό του άρχισε να ανεβάζει επικίνδυνα θερμοκρασίες, να κολλάει χωρίς λόγο, να κλείνει μόνο του και τα ηχεία να βγάζουν έναν περίεργο και άκρως ανησυχητικό ήχο.

Όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πάει καλά πήγε κατευθείαν σε έναν εφημερεύον τεχνικό, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις στο κινητό και διαπίστωσε τι είχε συμβεί. Λόγο της Μνήμης Ram και του τελευταίου λειτουργικού συστήματος Android η κατάσταση του Smartphone σταθεροποιήθηκε και μπήκε άμεσα σε καραντίνα γιατί υπήρχε κίνδυνος να κολλήσει και τα υπόλοιπα smatphones αν συνδέονταν στο ίδιο wifi.

Όταν ο τεχνικός πήρε τα απαραίτητα μέτρα ενημέρωσε τον παγκόσμιο οργανισμό προστασίας Smartphone για την κατάσταση και λίγες μέρες μετά ξέσπασε η πανδημία. Εκατοντάδες Android κινητά κατέφταναν το ένα μετά το άλλο στα πλησιέστερα στα τεχνικά τμήματα της πόλης με έντονα συμπτώματα, βγαίνοντας θετικά στο τεστ του iCoronavirus. Μέσα σε 15 μέρες όλη η χώρα είχε ξεπεράσει τα 4000 κρούσματα και οι τεχνικοί τις χώρας δήλωναν ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την πανδημία αν συνεχιζόταν να εξαπλώνετε με τέτοιας ρυθμούς και η χώρα ήταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τουρίστες που είχανε πάει εκείνη την περίοδο στην κίνα ταξίδεψαν λίγες ημέρες μετά χωρίς όμως τα εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα στα Smartphones τους. Όλες οι χώρες ήταν σε επιφυλακή και φρόντισαν οι επιβάτες των αεροπλάνων να έχουν βάλει την λειτουργία πτήσης και οι καλύτεροι τεχνικοί ειχαν φτάσει στα αεροδρόμια να εξετάσουν τα κινητά πριν μπούνε στην χώρα.

Όμως τα περισσότερα Smartphones δεν παρουσίαζαν κάποιο έντονο σύμπτωμα iCoronavirus μόνο κάποια από αυτά κρατήθηκαν για προληπτικούς λόγους, έτσι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στην Ιταλία και στην Αμερική (android κινητά) εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα και μέσα σε 3 μήνες όλος ο πλανήτης ήταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Περισσότερα από 500.000 smartphones είχαν κολλήσει τον iCoronavirus και περισσότερα από 6.000 κινητά σταμάτησαν να λειτουργούν, με το μεγαλύτερο ποσοστό να ανήκει στις ευπαθείς ομάδες:

 • Κινητά με κουμπιά
 • Κινητά με μικρή μνήμη Ram
 • Κινητά με λειτουργικό Android 6 και παλαιότερα

Ο παγκόσμιος οργανισμός προστασίας Smartphone καθώς και η ίδια Google που της ανήκει το λειτουργικό Android έθεσε κανόνες για την προστασία των κινητών ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του iCoronavirus μέχρι να φτιαχτεί ένα Antivirus (απο τον Bill Gates) ικανό να σταματήσει αυτό τον ιό και να σώσει το AI (Artificial Intelligence) του κόσμου.

Κανόνες για την προστασία από τον iCoronavirus

 • Μην είστε συνδεδεμένοι σε wifi που είναι συνδεδεμένες και άλλες συσκευές.
 • Μην ανταλλάσετε αρχεία και μέσω Bluetooth και αποφύγετε και το cloud.
 • Μην ανεβάζετε υλικό στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς να έχετε περάσει τις φωτογραφίες σας από φίλτρα ( δλδ μάσκες)
 • Όταν κάνουμε like ή comment σε κάποιον φίλο μας φροντίζουμε να καθαρίζουμε το ιστορικό μας πριν μπούμε πάλι στο profile μας. ( αντισηπτικό)
 • Αγοράστε πολύ ρύζι μπάρμπα Μπεν χωρίς λόγο (κωλόχαρτο)
 • Μην κάνετε hotspot σε άλλους και μην δεχτείτε να σας κάνουν
 • Μην στέλνετε MMS (για όσους δεν ξέρουν τι είναι παλιά για να στείλεις μια φωτογραφία από ένα κινητό σε ένα άλλο έπρεπε να το κάνεις μέσω SMS και αυτό λεγόταν MMS.

Τα πράγματα όμως δεν άργησαν να φτάσουν και στην Ελλάδα μας αλλά εμείς είμαστε Ελληνάρες με Iphone των 1.000 ευρώ και δεν έχουμε κάρτα ούτε για αναπάντητη, οπότε τι να μας κάνει εμάς ο iCoronavirus.

Παρόλα αυτά η εξάπλωση ήταν γρήγορη και η κυβέρνηση πήρε σημαντικά μέτρα για την εξάπλωση του:

 • Πρώτα από όλα έκλεισε τα σημεία πρόσβασης wifi που μαζεύετε ο περισσότερος κόσμος (καφετέριες, μπαρ,clubs κλπ)
 • Έβγαλε βιντεάκι με τον Σπύρο Παπαδόπουλο να καθαρίζει το κινητό του μόλις μπήκε σπίτι
 • Έβαλε την χώρα σε καραντίνα και ο κάθε πολίτης που σέβεται το Smartphone του έπρεπε να κάτσει μέσα και να μην έρθει σε επαφή και μολύνει τα άλλα Smartphones.
 • Προέτρεψε τον κόσμο να χρησιμοποιεί τα παλιά σταθερά τηλεφωνά με τον τροχό

Ο κόσμος όμως δεν μάσησε πήρε το smartphone του και την έκανε για χωρίο χωρίς να υπολογίζει ότι εκεί οι τεχνικοί στις επαρχίες δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα κινητά που μπορεί να έχουν νοσήσει από τον iCoronavirus αλλά και ότι η επαρχία έχει μεγάλο πληθυσμό από κινητά με κουμπιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο.

Όσο τα πράγματα κυλάνε η κατάσταση φαίνεται πως θα κρατήσει για αρκετό καιρό, μέσα στις ελπίδες μας είναι μήπως ο iCoronavirus δεν αντέξει στα απόμενα updates που θα γίνουν και εξασθενήσει, αλλά και το Antivirus που ετοιμάζει ο Bill Gates με την Microsoft μπορεί να μας σώσει.

Πάντως ότι και να γίνει όσα Smartphones και αν χαθούν, έχουμε όλοι την νοοτροπία ότι μπορούμε να παραγγείλουμε πάντα το επόμενο μοντέλο και αυτό είναι ένα λάθος που πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει και να νοιαζόμαστε ακόμα και για το πιο απλό κινητό με κουμπιά. Γιατί αυτό το κινητό είναι που μας μεγάλωσε και που όταν θα μείνουμε χωρίς smartphone θα ανοίξουμε το συρτάρι θα του βάλουμε μέσα την καρτα sim και θα μπορούμε να βγούμε ξανά στον δρόμο έχοντας την επικοινωνία στην τσέπη μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.