Ένας Google λογαριασμός και ιδιαίτερα το Gmail το οποίο περιλαμβάνεται σε αυτό αλλά και οι διάφορες άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες της Google που είναι ενσωματωμένες σε αυτόν κρατούν πλήθος ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών και ως εκ τούτου αποτελούν το νούμερο 1 στόχο των διαδικτυακών επιθέσεων και μπορεί να χακαριστεί ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να την πατήσεις ανά πάσα στιγμή, ένα λάθος κλικ, μια εγκατάσταση ενός περίεργου προγράμματος και θα καταλήξεις να βρεθείς με χακαρισμένο λογαριασμό.

Αυτή είναι η ένδειξη ότι ο Google λογαριασμό σου έχει χακαριστεί!

Η Google φροντίζει για την ασφάλεια όλων των λογαριασμών Google και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα λάθος του χρήστη που οδήγησε στο χακάρισμα αυτού. Και η αλήθεια είναι ότι η ίδια παρακολουθεί συνεχώς το λογαριασμό σου 24 ώρες το 24ωρο για να εντοπίσει ύποπτες αλλαγές που μπορεί να συμβούν σε αυτόν και δεν τις έχεις εγκρίνει εσύ ή πραγματοποιήσει.

Αυτές είναι οι εικονικές κάρτες του Google Wallet

Για παράδειγμα παρακολουθεί και θα σε ενημερώσει αν έγινε κάποια ύποπτη αλλαγή στο λογαριασμό σου, όπως για παράδειγμα αλλαγή recovery email, δηλαδή το email που χρησιμοποιείς για την ανάκτηση του λογαριασμού σου, ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της μεθόδου ταυτοποίησης 2 παραγόντων, αλλαγή του κινητού κ.α.

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας, για παράδειγμα η Google θα σου επιτρέψει να ανακτήσεις το λογαριασμό σου χρησιμοποιώντας το παλαιό κινητό που είχες βάλει, πριν το αλλάξει ο διαδικτυακός εγκληματίας για μια περίοδο 7 ημερών.

Εντός του Google λογαριασμού σου, αν έχει εντοπιστεί ύποπτη δραστηριότητα, η Google θα την ανακαλύψει και θα σου εμφανίζει έναν μεγάλο κόκκινο σταυρό και από κάτω μια σύνοψη των αλλαγών που έγιναν πρόσφατα και ίσως δεν τις έκανες εσύ.

gmail

  • Θα σου εμφανίζει αν έχουν γίνει αλλαγές στο 2 step verification
  • Θα σου εμφανίζει αν έχει δηλωθεί άλλος αριθμός ανάκτησης
  • Θα σου εμφανίζει αν έχεις δώσει πρόσβαση σε εφαρμογές ή apps
  • Και γενικότερα πλήθος άλλων ενεργεών που ίσως εσύ δεν έχεις δώσει την έγκρισή σου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Google έχει και ειδική φόρμα την οποία μπορείς να συμπληρώσεις στις περιπτώσεις που έχουν γίνει μη εγκεκριμένες συναλλαγές με τις κάρτες που έχουν δηλωθεί στον Google λογαριασμό σου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.