Παραδέξου το.  Κάποια χρονική στιγμή, θα αγόρασες έναν γενικό φορτιστή για το smartphone σου. Πιστεύουμε ότι δεν θα σκέφθηκες τους κινδύνους που έχει μια τέτοια πρακτική. Νωρίτερα μέσα στο μήνα δημοσιεύθηκε μια έρευνα η οποία επισήμανε πως η πλειοψηφία των φορτιστών που κυκλοφορούν στην αγορά, αντιπροσωπεύουν σημαντικό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Το report περιελάμβανε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα, συμπεριλαμβανόμενης της περίπτωσης ενός 19 χρονου κοριτσιού που ξάπλωσε στο κρεβάτι με τυλιγμένο το καλώδιο του φορτιστή στο λαιμό. Χρησιμοποιούσε έναν μη γνήσιο φορτιστή iPhone και ένιωσε κάτι σαν κάψιμο στο λαιμό και πόνο. Αποδείχθηκε, ότι ο φορτιστής ήρθε σε επαφή με την αλυσίδα της κοπέλας στο λαιμό.

Η έρευνα επισήμανε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις μη γνήσιων φορτιστών, αυτοί αποτυγχάνουν σε σχετικές δοκιμές ασφαλείας, και ότι εγκυμονούν περισσότερους κινδύνους για τους νέους, επειδή αυτή η πληθυσμιακή ομάδα τα χρησιμοποιεί περισσότερο. Οι άνθρωποι δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να κοιμούνται με τα τηλέφωνά τους ενώ φορτίζουν. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι φορτιστές δεν θα πρέπει να παραμένουν συνδεδεμένοι στη πρίζα χωρίς το άλλο άκρο να είναι συνδεδεμένο στο τηλέφωνο.

Το 2013 και 2014, διάφορα περιστατικά μη γνήσιων φορτιστών iPhone άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση μιας 23χρονης η οποία έχασε τη ζωή της. Η Apple μάλιστα, είχε ξεκινήσει και ένα πρόγραμμα ανταλλαγών, όπου αν κάποιος επέστρεφε έναν τέτοιον φορτιστή, μπορούσε να αγοράσει έναν επίσημο από την Apple με μόλις 10 δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.