Ενώ η AMD το μόνο που είχε ανακοινώσει τον τελευταίο καιρό ήταν καινούρια APU (ενσωμάτωση CPU με GPU στο ίδιο die), σήμερα στη ανοικτή σύνοδο κορυφής υπολογιστών ανήγγειλε την είσοδο της στην αγορά των επεξεργαστών ARM αρχιτεκτονικής. Ναι καλά διαβάσατε μπορεί στο μέλλον να δούμε επεξεργαστές κινητών από την AMD.

amd (2)

Στην ανακοίνωση της η εταιρεία μας λέει ότι έχει ήδη ένα chip ARM Α57 το οποίο ενσωματώνει το ARMv8 64-bit σετ εντολών με όλες τις βελτιώσεις που υπάρχουν από τα chip παλαιότερης αρχιτεκτονικής. Επίσης όπως γνωρίζουμε η 64 bit αρχιτεκτονική επιτρέπει ταυτόχρονη επεξεργασία περισσότερων δεδομένων από την 32.

Αρχικά τα συγκεκριμένα chip δεν θα απευθύνονται σε συσκευές που αγοράζει ο απλός καταναλωτής αλλά στοχεύουν σε server και datacenters. Αυτό δείχνει ότι η ARM κερδίζει αρκετό έδαφος απέναντι στην x86 αρχιτεκτονική της Intel. Τέλος το ARM chip με κωδικό όνομα AMD Seattle αναμένετε να είναι τετραπύρηνο ή οκταπύρηνο και να υποστηρίζει χαρακτηριστικά όπως ενσωμάτωση κάρτας δικτύου 10Gbit.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.