Η AMD οφείλει την ανοδική της πορεία που καταγράφει το τελευταίο διάστημα στους Ryzen CPUs, οι οποίοι έβαλαν οριστικά τέλος στο “άρμεγμα” που είχαμε από την Intel όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον η εταιρεία, φαίνεται ότι θα κάνει το ίδιο και για τα smartphones. Η Qualcomm, η Samsung, η Mediatek και η HiSilicon είναι μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών επεξεργαστών για smartphones, tablets και wearables. Υπάρχουν και άλλες, όμως, μικρότερες εταιρείες, όπως η Rockchip, η οποία προσπαθεί να ανταγωνιστεί, και πλέον η AMD δείχνει έτοιμη να δοκιμάσει και αυτή την τύχη της.

Σύμφωνα με ένα leak από τον χρήστη του Twitter HansDeVriesNL, η AMD φαίνεται να ετοιμάζει την κυκλοφορία επεξεργαστών για smartphones με το brand Ryzen. Αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί αληθές, τότε θα ταράξει τα νερά, με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και στα PCs. Οι πληροφορίες λένε, ότι η AMD ετοιμάζει ένα SoC με την ονομασία Ryzen C7 που θα διαθέτει δυο Gaugin Pro cores βασισμένους στους πρόσφατους που ανακοινώθηκαν από την ARM, τους Cortex X1 στα 3GHz, συνοδευόμενοι από δυο Cortex A78 στα 2.6GHz και τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης Cortex A55 στα 2GHz.

Μάλιστα, το chip θα διαθέτει RDNA-based υλοποίηση γραφικών, την ίδια στην οποία AMD και Samsung συνεργάστηκαν το 2019. Η υλοποίηση αυτή είναι σημαντικά ταχύτερη από την Adreno 650 που συναντάμε σε κορυφαία smartphones όπως το Galaxy S20. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με υποστήριξη για LPDDR5 RAM και 2K displays στα 144Hz θα κάνουν το Ryzen C7 ένα τέρας επιδόσεων.

Το νέο chip θα έχει δημιουργηθεί από την TSMC στα 5nm και θα διαθέτει 5G συνδεσιμότητα, χάρη στο Mediatek 5G UltraSave Modem με dual SIM support.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.