Η AMD μας δίνει περαιτέρω πληροφορίες για ένα νέο επεξεργαστή όπου δεν τον έχουμε δει ακόμη τελειοποιημένο. Συγκεκριμένα σε ένα πλάνο μας περιγράφει ένα τσιπ με 8 ενότητες , όπου εργάζονται σε 16 πυρήνες , σε ένα μόνο κομμάτι πυριτίου ,το οποίο  αναφέρεται ως Family 15h, Models 30h-3ft . Αυτό δεν πρέπει να σχετίζεται  με την εταιρία  Opteron  Και την σειρά 6300 “Abu Dhabi” Chips  , τα οποία είναι  μοντέλα multi – chip 8πύρηνα σε πακέτο G34.

Τι περισσότερο , σε αντίθεση με τα τρέχοντα Chips  “Abu Dhabi” & “Seoul”, ο νέος αυτός επεξεργαστής  διαθέτει ένα ολοκληρωμένο Uncore , πλήρη, με ένα PCI – Express 3.0 gen root Complex που είναι ενσωματωμένο στο καλούπι του  επεξεργαστή. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για ένα μόνο καλούπι  με 8 μονάδες και όχι ένα MCM με 2 καλούπια και  4 μονάδες το καθένα . Η εικόνα παρακάτω περιγράφει τη μήτρα , και έτσι διακρίνουμε και τα 4 HyperTransport links,  αφήνοντας έτσι το ζευγάρι με τέσσερις άλλους επεξεργαστές σε 4P διαμορφωμένα multi-socket . Τέτοια συστήματα θα μπορούσαν να διαθέτουν μία συνολική μέτρηση  64 πυρήνων! Δεν υπάρχει σαφήνεια σε ποια ακριβώς μικρο-αρχιτεκτονική θα στηρίζονται τα νέα μοντέλα CPU . Χωρίς αμφιβολία , η AMD σχεδιάζει αυτό το τσιπ για τα αντίστοιχα προϊόντα Opteron, αλλά θα πρέπει επίσης να μας δώσει και μία ελπίδα ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να υπηρετεί τους High-Perfomance πελάτες της , δηλαδή μόνο αυτούς  που δεν μπορούν να βασίζονται σε socket AM3 + .

Family 15h, Models 30h-3ft

Βλέποντας βέβαια τις αλλαγές της τεχνολογίας σε πολύ μικρό διάστημα και την αύξηση των επεξεργαστών στους υπολογιστές, φοβάμαι πως σε λίγα χρόνια θα μετράμε τους επεξεργαστές όπως τα ΜΒs !

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.