Η ALPHA BANK υποχρεούται, σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και ειδικότερα την υπ’ αριθμ. Α.1138/2020 Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και του Διοικητή Α.Α.Δ.Ε, να διαβιβάζει στην Α.Α.Δ.Ε. αναλυτικά τα παραστατικά των εσόδων της, καθώς και των τόκων καταθέσεων (έξοδά της) που εκδίδει στους πελάτες-επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα, ατομικές επιχειρήσεις, λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες).

Στο πλαίσιο αυτό , η ALPHA BANK από 1/7/2023 θα σας αποστέλλει τα φορολογικά παραστατικά συναλλαγών που αυτή έχει εκδώσει και διαβιβάσει στην Α.Α.Δ.Ε. και αφορούν την επαγγελματική σας δραστηριότητα, ώστε να ανταποκρίνεστε στις φορολογικές υποχρεώσεις σας.
Η αποστολή θα γίνεται με έναν από τους ακόλουθους τρόπους :

– Μέσω του myAlpha Web για Επιχειρήσεις για τους συνδρομητές της σχετικής υπηρεσίας

H διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε στο myAlpha Web για επιχειρήσεις , και μέσα από το μενού “Έγγραφα” > επιλογή “Τιμολόγια” , θα μπορείτε να κάνετε λήψη των τιμολογίων που εκδίδει και διαβιβάζει η Τράπεζα για την επιχείρησή σας στη ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της Α.Α.Δ.Ε.

– Μέσω email, εφόσον δεν διαθέτετε συνδρομή στο myAlpha Web για Επιχειρήσεις

Σε περίπτωση που δεν είστε εγγεγραμμένοι στο e-Banking για Επιχειρήσεις και επιπλέον δεν έχετε δηλώσει στην Τράπεζα ή έχετε αλλάξει το δηλωθέν στην Τράπεζα email σας, παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε το ραντεβού σας σε κατάστημα του δικτύου της Τράπεζας μέσω του myAlpha ραντεβού για Επιχειρήσεις, προκειμένου να προβείτε στην επικαιροποίηση των στοιχείων σας με τη δήλωση του email σας ή την απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο myAlpha Web για Επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.