Οι κατασκευαστές smartphones και tablets στην αρχή του σχεδιασμού τους ξέρουν μόνο το κωδικό όνομα. Η εμπορική ονομασία της κάθε συσκευής, είναι το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί. Θα μου πεις τι είναι το ένα και τι το άλλο. Για παράδειγμα, στην αγορά θα βρεις το Samsung Galaxy A10e, αλλά κάτω από τη μπαταρία και στα στοιχεία της συσκευής θα γράφει την κωδική ονομασία SM-A102U1.

Το πρόβλημα είναι ότι το Play Store και άλλες υπηρεσίες της Google, όπως το Find My Devices ή Εύρεση Συσκευής, δεν χρησιμοποιούν την εμπορική ονομασία, αλλά το κωδικό όνομα των Android συσκευών. Έτσι, όταν πας να αναζητήσεις το κινητό σου ή να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή από τον υπολογιστή στο κινητό, δεν ξέρεις ποιο τηλέφωνο είναι ποιο.

Πάλι καλά, η Google επιτρέπει πλέον να αλλάζουμε τα ονόματα στο συσκευών στο Play Store και αυτή η αλλαγή επηρεάζει όλες τις υπηρεσίες της. Για να αλλάξεις το όνομα από κάποιο smartphone ή tablet, μπαίνεις σε αυτή τη σελίδα και κάνεις κλικ στο γρανάζι κάτω από τη φωτογραφία προφίλ.

Μετά, κάνεις κλικ στο κουμπί “Επεξεργασία” ή “Edit” – όχι οποιοδήποτε, αλλά αυτό που είναι δίπλα στη συσκευή που έχει το παράξενο όνομα – γράφεις το όνομα που θες να έχει το τηλέφωνο ή το tablet, και κάνεις κλικ στην “Ενημέρωση” ή “Update”.

Είδες πόσο εύκολο ήταν; Και δεν χρειάζεται πλέον να σπας το κεφάλι σου για το τι είναι τι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.