Το άρθρο κανονικά θα έπρεπε να διαβαστεί με ένα metal κομμάτι να παίζει στο background για να τονιστεί το πόσο σκληροπυρηνικός είναι ο παρακάτω υπολογιστής.

rsz_alienware-area-51

Ανακοινώθηκε στα τέλη του καλοκαιριού αλλά πέρασε σχεδόν απαρατήρητο από πολλούς. Τα εξάγωνα πλέον είναι συνηθισμένα σε πολλούς υπολογιστές για gaming ως διακοσμητικά αλλά η Alienware το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Έκανε ολόκληρο το κουτί του υπολογιστή ένα εξάγωνο. Η εταιρεία, αν και με ένα στιβαρό όνομα στο χώρο της τεχνολογίας, αποφασίζει να φερθεί σαν start-up παρουσιάζοντας κάτι τόσο έξω από τα νερά.

zo03-06_1104tt.0

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο Alienware Area-51 είναι πως είναι τεράστιο, αντίθετα με τις περισσότερες εταιρείες οι οποίες προσπαθούν να μειώσουν το μέγεθος του υπολογιστή σας. Με φώτα LED ενσωματωμένα σε κάθε πλευρά αυτού το εξαγωνικού κουτιού, αλλά και στο μπροστινό καπάκι το Area-51 είναι σχεδιασμένο για να τραβά την προσοχή σας. Το δεύτερο πράγμα το οποίο σίγουρα θα παρατηρήσετε, αν προσπαθήσετε να το σηκώσετε, είναι πως ζυγίζει όσο και ένα μικρό παιδί. Η Alienware ισχυρίζεται όμως, πως αν και είναι τόσο βαρύ, κάθε γωνία του “εξωσκελετού” είναι ικανή να αντέξει τέσσερις φορές το συνολικό του βάρος. Οπότε αν σας πέσει από κάποια απόσταση, μη φοβάστε, η Alienware μίλησε.

rsz_area-51-0

Στο σχεδιασμό αυτού του εξωπραγματικού υπολογιστή, συμπεριλαμβάνεται ένα χερούλι στο πάνω μέρος για να μπορείτε να το μεταφέρετε με μια σχετική άνεση. Ακόμη, το να ανοίγεις τα πλαϊνά καπάκια του υπολογιστή είναι μια διαδικασία η οποία θυμίζει sci-fi ταινία. Βλέποντας στο εσωτερικό του υπολογιστή, υπάρχει ένας χώρος αφιερωμένος αποκλειστικά στην “αποθήκευση”, καθώς πέρα από τους ήδη ενσωματωμένους SSD και HDD που διαθέτει, έχει δυνατότητα για περαιτέρω επέκταση. Η απέναντι πλευρά, κυριαρχείται από τις τρεις (!) κάρτες γραφικών Radeon R9 290X, για τις οποίες η Alienware κατασκεύασε ένα ειδικό στήριγμα για να τις συγκρατεί. Ο επεξεργαστής φυσικά, έχει υγρό σύστημα ψύξης συνοδευόμενος από 4 stick των 4GB RAM από τη Samsung, διατεταγμένα έτσι ωστε να δημιουργούν quad-channel configuration, ενώ για επεξεργαστή έχουμε τον Intel Core i7 στα 2.5GHz με δυνατότητα για overclocking.

radeon-area-51

Είναι αξιόλογο το γεγονός πως η Αlienware αποφάσισε να μην “ντύσει” τη μνήμη RAM με ψύκτρες ή με άλλα “διακοσμητικά” . Για να πούμε την αλήθεια, όσο εντυπωσιακά σχεδιασμένο είναι το Area-51 άλλο τόσο λειτουργικό είναι. Οι θύρες είναι πλέον πιο εύκολα προσβάσιμες λόγω του γωνιακού σχήματός του. Η τροφοδοσία είναι τοποθετημένη σε μια ξεχωριστή “γειτονιά” του κουτιού, χωρίς να ενοχλεί σε τίποτα, επιτρέποντας έτσι στο χρήστη να φτάσει άμεσα στα “ζωτικά” σημεία του υπολογιστή για να τα αναβαθμίσει ή να κάνει ό,τι άλλο αυτός επιθυμήσει. Σίγουρα, τα LED φωτάκια είναι διακοσμητικά αλλά μπορούν άνετα να κλείσουν ή να αλλάξουν χρώμα μέσω του εξειδικευμένου Alienware Command Center.

Το Area-51 είναι ένας υπολογιστής φτιαγμένος για απόδοση και ταχύτητα, οπότε είναι λογικό να χαιρόμαστε όταν δε βλέπουμε σχεδόν καθόλου bloatware στην εργοστασιακή του μορφή. Τα λιγοστά προγράμματα τα οποία έχουν προστεθεί από την Alienware αποτελούνται από ένα λογισμικό για να κάνουμε screen recording, ενώ τα υπόλοιπα είναι για τον έλεγχο κάποιων εξαρτημάτων του υπολογιστή.

rsz_area-51-led

Παρόλο που είναι εντυπωσιακό σαν μηχάνημα το Area-51 έχει και αυτό τα ελαττώματά του. Οι βίδες οι οποίες συγκρατούν τις κάρτες γραφικών στη θέση του είναι πλαγιαστές και κάνουν αδύνατο, το να κρατήσουμε ένα κατσαβίδι σε μια άνετη στάση για να το χρησιμοποιήσουμε. Ακόμη, πολλούς μπορεί να ενοχλήσει το μέγεθος αλλά και το βάρος του συγκεκριμένου μοντέλου. Πιστεύουμε πως είναι ένας από τους λιγότερο φορητούς υπολογιστές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, ενώ τέλος υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με την τιμή του, καθώς έχει ως αρχή τα 1,699.99 δολάρια και σαφώς όσο πιο πολλά προσθέτετε από RAM έως επεξεργαστική ισχύ, τόσο πιο γρήγορα ο αριθμός τρέπεται ακόμα και σε πενταψήφιο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.