Η Xiaomi από την μεριά της απάντησε ότι οι ισχυρισμοί του ερευνητή δεν ευσταθούν και πως η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των χρηστών είναι το κύριο μέλημα της εταιρείας, σημειώνοντας παράλληλα ότι εφαρμόζει όλους τους τοπικούς κανόνες και τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Επιπροσθέτως τονίζει ότι η συλλογή δεδομένων του browser είναι ανώνυμη και δεν σχετίζεται με κάποιο άτομο και πως οι χρήστες έχουν συναινέσει σε κάτι τέτοιο.
Αλλά, όπως έδειξε ο Cirlig και ο Tierney, δεν ήταν μόνο οι ιστοσελίδες που επισκέπτονταν οι χρήστες ή η αναζητήσεις στο web που στέλνονταν στους servers. Η Xiaomi προέβαινε στη συλλογή δεδομένων σχετικά με το τηλέφωνο, συμπεριλαμβανομένων μοναδικών αριθμών αναγνώρισης συγκεκριμένων συσκευών και της Android έκδοσης. Ο Cirlig τονίζει ότι τέτοια δεδομένα, μπορούν εύκολα να συσχετιστούν με συγκεκριμένα άτομα που βρίσκονται πίσω από την οθόνη.
Το Forbes μάλιστα, έδειξε ένα video στη Xiaomi, των ερευνητών, στο οποίο δείχνει πως μια αναζήτηση στη Google με τον όρο porn και πως η επίσκεψη στο Pornhub στέλνονταν σε απομακρυσμένους servers, ακόμη και αν ο χρήστης χρησιμοποιεί το Incognito mode. Και πάλι, η Xiaomi δεν παραδέχθηκε τίποτα, τόνισε απλά πως στο video βλέπουμε την συλλογή ανώνυμων δεδομένων browsing, που είναι μια από τις πιο συχνές λύσεις που υιοθετούνται από τις εταιρείες για να βελτιωθεί η εμπειρία του χρήστη.
Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά αν αναλογιστεί κανείς ότι browsers όπως ο Google Chrome και ο Apple Safari δεν παρουσιάζουν τόσο επιθετική συμπεριφορά στη συλλογή δεδομένων. Περιορίζονται σε δεδομένα που αφορούν τη χρήση και το αν έχει κρασάρει ο browser. Η λήψη δεδομένων που αφορούν τη συμπεριφορά των χρηστών στο browser, συμπεριλαμβανομένων των URLs που επισκέπτονται ακόμη και στο private browsing mode είναι πολύ ανησυχητικό.
Η Xiaomi φαίνεται ότι έχει και έναν ακόμη λόγο που συλλέγει τα δεδομένα αυτά: θέλει να καταλάβει τη συμπεριφορά των χρηστών της. Χρησιμοποιεί υπηρεσίες από μια εταιρεία analytics που αποκαλείται Sensor Analytics. Ο εκπρόσωπος της Xiaomi επιβεβαίωσε τη σχέση με την εν λόγω startup εταιρεία, τόνισε όμως ότι η Sensors Analytics προσφέρει υπηρεσίες data analysis στη Xiaomi, με τα δεδομένα που συλλέγονται να αποθηκεύονται στους servers της Xiaomi και να μην στέλνονται σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Όλοι καταγράφουν δεδομένα… Δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη ποτέ όσον αφορά αυτό το θέμα…
Για αυτο και συνεχίζουμε να αγοράζουμε xiaomi γιατι και ας έχει βρεθεί με την γιδα στην πλάτη πολλες φορές , όμορφη λογική και σωστή .
Ενα μπραβο απο εμενα .
Επισης ολος ο πλανήτης παει κατι κατα διαβολου και δε θα αλλαξει εαν δεν κάνουν κατι οι κυβερνήσεις , οποτε ένα πλαστικό ποτήρι κατω απο εσενα δε θα αλλαξει την κατάσταση , μακάρι να μην ήσασταν πολλοί !!!!!
γιαυτο λεγονται σμαρτ οποιος δεν θελει τετοια περνει 3310 χωρις κανενα g διστυχως
μαν…
Αν σε χαρακώσω με ένα μαχαίρι,αν σε πυροβολείσω με ένα όπλο, κλπ… Σε κάποιον τόπο μακρινό, χωρίς νόμους, ή κανόνες, δεν πιστεύω να μου ζητήσεις και τα ρέστα…
Ας μην ερχόσουν!
Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.