Η φημολογούμενη πολύ υψηλή τιμή του iPhone 8, αποτελεί ένα σημαντικό θέμα συζήτησης στις μέρες μας, ιδίως με την επικείμενη παρουσίαση της νέας συσκευής της Apple. Η Κίνα, αποτελεί μια ιδιαίτερη αγορά smartphone συσκευών, στην οποία η Apple αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση. Η εταιρεία, βρίσκεται στην τέταρτη θέση στη λίστα με τους κορυφαίους κατασκευαστές, αλλά χάνει συνεχώς μερίδιο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, πουλήθηκαν 9.6 εκατομμύρια smartphones, μια πτώση της τάξεως του 27% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο τον προηγούμενο χρόνο.

Μια από τις σημαντικότερες αιτίες αυτού του προβλήματος είναι η υψηλή τιμή του iPhone. Η Apple αντιμετωπίζει έναν δριμύ ανταγωνισμό, όχι από την Samsung και το Galaxy S8, αλλά από ανταγωνιστές όπως η Vivo και η Huawei, οι οποίες ειδικεύονται στην παραγωγή συσκευών με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά σε προσιτές τιμές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στα πλαίσια ενός event τεχνητής νοημοσύνης στην πόλη Ντονγκουάν της Κίνας, ο Wozniak υπερασπίστηκε την Apple τονίζοντας συγκεκριμένα: «Στη ζωή μου, δεν πιστεύω στην ποσότητα, όσο στην ποιότητα. Μπορεί δηλαδή να μην έχεις το μεγαλύτερο μερίδιο στη συγκεκριμένη αγορά, αλλά έχεις το πιο ξεχωριστό smartphone που θα μπορούσε να δημιουργηθεί και η Apple εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία. Τα προϊόντα της Apple είναι ασφαλή και οι τιμές είναι εξωπραγματικές. Αλλά όταν αγαπάς την Apple θα πρέπει να πληρώσεις».

Και όλα αυτά, σε μια στιγμή που η φημολογούμενη τιμή εκκίνησης του iPhone 8, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, είναι τουλάχιστον τα 1.000 δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.