Όσο και τρελό και αν ακούγεται, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταστρέψουν την TSMC και τα εργοστάσια παραγωγής, αν η Κίνα αποφασίσει να εισβάλει στην Ταιβάν. Αυτό ακριβώς αναφέρει ο Robert O’Brien, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της διακυβέρνησης Trump.  Η TSMC είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής επεξεργαστών και η Apple ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της με πάνω από 25% μερίδιο στα έσοδα.

Αν και ο ίδιος δεν είπε ευθέως ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, το υπονόησε σε ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο, όταν για παράδειγμα ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι τα εργοστάσια θα μείνουν ανέγγιχτα από μια επίθεση της Κίνας στη Ταιβάν. Δεν πιστεύω ότι θα μείνουν ανέγγιχτα. Θα υπάρχει και κάποιο σχέδιο για να αποτρέψει την Κίνα να αποκτήσει τον έλεγχο της TSMC σε μια ενδεχόμενη επίθεση.

Μια από τις ανησυχίες των ΗΠΑ είναι ότι αν η πέσει στον έλεγχο της Κίνας, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την TSMC για να δημιουργήσει προηγμένα chips για αεροσκάφη και πολεμικό εξοπλισμό. Η Κίνα θέλει με κάθε κόστος να γίνει αυτόνομη στην παραγωγή chips, κάτι που αποτελεί ένα από τους λόγους που θέλει να επιτεθεί στην Ταιβάν. Αλλά και πάλι δεν σημαίνει ότι θα μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο, καθώς απαιτούνται προϊόντα για την παραγωγή αυτών των προηγμένων επεξεργαστών από την Ολλανδική ASML.

Πρόκειται για τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται για τη χάραξη των κυκλωμάτων σε διαστάσεις μικρότερες από αυτές της ανθρώπινης τρίχας. Στην ASML έχουν επιβληθεί περιορισμοί στην διάθεση τέτοιων εξαρτημάτων στη Κίνα, κάτι που θα συνέβαινε αν η TSMC έπεφτε στα χέρια της Κίνας. Αξίζει να αναφερθεί ότι για φέτος η Apple έχει κλείσει όλη την παραγωγή των 3nm επεξεργαστών της TSMC.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.