Μια ιδιαίτερα μεγάλη έρευνα οδήγησε στη σύλληψη αρκετών υπόπτων με τις κατηγορίες της πειρατείας και της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από τις αμερικανικές αρχές σε συνεργασία με άλλες 18 χώρες και με την βοήθεια της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ και της Europol, οδήγησε στη σύλληψη μελών του Sparks Group, που ήταν γνωστό για την κυκλοφορία blockbuster τίτλων.

Εκατοντάδες servers του Sparks Group πριν από λίγες ημέρες βγήκαν offline, στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ασία, δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε πρόσφατο δελτίο τύπου. Το Sparks Group χρησιμοποιούσε αυτούς τους servers για την παράνομη αποθήκευση και διαμοιρασμό περιεχομένου στους χρήστες, προκαλώντας, σύμφωνα με τις αρχές, απώλειες εκατομμυρίων στη βιομηχανία του θεάματος.

Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, κατάφερναν να διαθέτουν ταινίες σε γνωστά torrent sites πριν την κυκλοφορία τους, υποδυόμενοι τους retailers DVD και Blu-Ray για να ξεγελάσουν τους προμηθευτές και να παίρνουν ταινίες πολύ πριν την κυκλοφορία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.