Η Google εργάζεται στην ενίσχυση και την τελειοποίηση του Android 15, με στόχο την κυκλοφορία του αργότερα φέτος. Με κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, εισάγονται νέα χαρακτηριστικά, μερικά από τα οποία μπορεί να μην είναι εντελώς πρωτότυπα. Μια τέτοια προσθήκη στο Android 15 είναι η λειτουργία Instant Hotspot, η οποία σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές δεν θα είναι διαθέσιμη στις συσκευές Samsung Galaxy.

Τι ακριβώς είναι λοιπόν η λειτουργία Instant Hotspot στο Android; Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα βολικό εργαλείο που επιτρέπει σε ένα Android tablet ή Chromebook να συνδεθεί γρήγορα στο δίκτυο hotspot ενός τηλεφώνου χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Οι χρήστες tablet ή Chromebook Android που δεν έχουν πρόσβαση σε Wi-Fi, θα λάβουν μια αναδυόμενη ειδοποίηση που θα τους ρωτήσει αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο hotspot του τηλεφώνου τους. Η διαδικασία είναι απρόσκοπτη και απλή.

Ενώ το Instant Hotspot μπορεί να είναι μια χρήσιμη προσθήκη, φαίνεται ότι οι χρήστες συσκευών Samsung Galaxy δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία μέσω του Android 15. Αυτή η απόφαση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η Samsung προσφέρει ήδη μια παρόμοια λειτουργία στο One UI που ονομάζεται Auto Hotspot.

Η κύρια διάκριση μεταξύ του Instant Hotspot της Google και του Auto Hotspot της Samsung είναι ότι το πρώτο λειτουργεί με οποιοδήποτε Android tablet ή Chromebook, ενώ το δεύτερο λειτουργεί μόνο με συσκευές Galaxy που είναι συνδεδεμένες μέσω ενός λογαριασμού Samsung ή μιας οικογενειακής ομάδας.

Εν κατακλείδι, ενώ οι χρήστες συσκευών Galaxy έχουν ήδη πρόσβαση στη λειτουργία Auto Hotspot στο One UI, ίσως να μην αντιληφθούν την απουσία του Instant Hotspot του Android 15. Ωστόσο, όσοι ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν μία τέτοια λειτουργία με άλλες μάρκες Android tablet ή Chromebooks θα σταθούν άτυχοι, καθώς η Samsung τους κρατά κλειδωμένους στο οικοσύστημα της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.