Επιστήμονες προειδοποιούν για τον κανόνα των 21 δευτερολέπτων όσον αφορά την ούρηση, που είναι σημαντικός για την υγεία του ατόμου. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν παρακολουθούμε πόσο συχνά ουρούμε και για πόση ώρα. Και όμως ο κανόνας των 21 δευτερόλεπτων έχει τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ.
Ξέρουμε επιτέλους από πού προήλθε ο αστεροειδής που σκότωσε τους δεινόσαυρους
Έχοντας διατυπωθεί από μια ομάδα ερευνητών του Georgia Institute of Technology, υποστηρίζει ότι κάθε θηλαστικό που ζυγίζει πάνω από τρία κιλά χρειάζεται περίπου 21 δευτερόλεπτα για να αδειάσει εντελώς την ουροδόχο κύστη.
Γιατί όμως 21 δευτερόλεπτα συγκεκριμένα; Όλα έχουν να κάνουν με τους νόμους της βαρύτητας. Οι ερευνητές αφιέρωσαν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στην ανάλυση βίντεο με διάφορα ζώα να ουρούν με μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα γιατί τα περισσότερα θηλαστικά ουρούν με τον τρόπο που το κάνουν.
Το μέσο μέγεθος του πέους έχει αυξηθεί κατά 24% – Και όμως δεν είναι καλό! Ο λόγος
Στη συνέχεια οι επιστήμονες δημοσίευσαν τα ευρήματά τους, μαζί με το επιχείρημα ότι η «βαρυτική δύναμη» είναι ο κύριος παράγοντας για τη διάρκεια της ούρησης. «Πώς είναι δυνατόν ουροδόχοι κύστεις τόσο 0,5 όσο και 100 κιλών ζώων να αδειάζουν σχεδόν στην ίδια διάρκεια; Τα μεγαλύτερα ζώα έχουν μακρύτερες ουρήθρες και άρα μεγαλύτερη βαρυτική δύναμη που οδηγεί τη ροή, εξηγούν οι ίδιοι.
Όσον αφορά τους ανθρώπους οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αν η ούρηση διαρκεί περίπου 21 δευτερόλεπτα, τότε σημαίνει ότι ο οργανισμός σου λειτουργεί σωστά. Από την άλλη δεν σημαίνει ότι κάθε επίσκεψη στη τουαλέτα θα διαρκεί 21 δευτερόλεπτα σε κατάσταση ούρησης, ούτε ότι υπάρχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Ωστόσο προειδοποιούν ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τα κρατάμε, καθώς η βλάβη στους νεφρούς είναι σχεδόν σίγουρη.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.