Πριν από λίγους μήνες, το να γράφει ένα τεχνολογικό site για ρεύμα, ήταν κάπως αδιανόητο, αλλά όταν βλέπεις ότι κανένας δεν κράζει για τίποτα και όλα πάνε καλά στην Ελλάδα, αρχίζει κάπου να σε εκνευρίζει.

Πόσο μάλλον, αν κάτσει κάποιος και διαβάσει τις ανακοινώσεις και κάνει τους υπολογισμούς, θα διαπιστώσει ότι ο Μάρτιος ήταν ουσιαστικά ακάλυπτος από το κράτος λόγω του διαστρεβλωμένου τρόπου με τον οποίο γίνονται οι υπολογισμοί των επιδοτήσεων που ανακοινώνονται κάθε μήνα.

Συγκεκριμένα, έτσι όπως ανακοινώνουν τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, φαίνεται ότι υπολογίζουν τις επιδοτήσεις σύμφωνα με το Γ1 της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ όμως εφαρμόζει προσαύξηση στο ρεύμα σύμφωνα με τις τιμές του προηγούμενου μήνα. Εν ολίγοις, για Μάρτιο, κοιτάξανε τις τιμές του Φεβρουαρίου και ανακοίνωσαν επιδοτήσεις εκτός πραγματικότητας, αφήνοντάς τες σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ουσιαστικά ακάλυπτος ο μήνας.

Όταν όμως ένας πάροχος, εφαρμόζει την προσαύξηση με βάση την περίοδο του λογαριασμού, ο Μάρτιος εκτοξεύθηκε και δεν καλύφθηκε σε καμιά περίπτωση. Σε μια εποχή δηλαδή που τα κυμαινόμενα τιμολόγια των παρόχων (εκτός της ΔΕΗ) είχανε ΤΕΑ Μαρτίου ~0,35 περίπου, οι επιδοτήσεις ήταν με ΤΕΑ Φεβρουαρίου.

Όποιος είναι λοιπόν, σε άλλον πάροχο εκτός της ΔΕΗ θα πρέπει να κάτσει και να κοιτά την χονδρική και να υπολογίζει αν τον καλύπτουν οι επιδοτήσεις.

Ευχαριστώ θερμά τους korakios & washcloud στη βοήθεια σύνταξης του άρθρου. (παρατίθεται αυτούσιο το μήνυμα του korakios)

Έτσι όπως πάνε τις επιδοτήσεις , κοιτάνε (άδικα) με γνώμονα το Γ1 . Η ΔΕΗ εφαρμόζει προσαύξηση με τιμές προηγούμενου μήνα . Δηλαδή κοιτάξανε για Μάρτιο την ΤΕΑ του Φεβρουρίου και αφήσανε τις επιδοτήσεις χαμηλές

Όμως όταν ένας πάροχος εφαρμόζει προσαύξηση ανάλογα την περίοδο του λογαριασμού , ο Μάρτιος εκτοξέυτηκε και φυσικά δεν καλύψανε τα

Μάρ: 0,15€/kw<150kw/μήνα και 0,11€/kw 150kw έως 300kw , 0,17€/kw για ΚΟΤ

όταν τα κυμαινόμενα (πλην Γ1 ΔΕΗ) είχανε με ΤΕΑ Μαρτίου ~0,35 περίπου

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σας συγχαίρω από καρδιάς που είχατε την ευαισθησία να μιλήσετε για ένα τόσο σοβαρό θέμα γιατί έχει φέρει σε πραγματικό αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Κ επειδή ζούμε σε μια χώρα όπου πάρα πολύ άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας σε τραγική κατάσταση όπου η αξιοπρέπεια είναι άγνωστη πλέον λέξη, αυτές οι αυξήσεις για αυτούς δεν είναι τίποτε άλλο από άλλη μια πόρτα που κλείνει μακριά την οποία ελπίδα για μια ανάσα στη ζωή.
    Όσο με αφορά είμαι κ εγώ τόσο εξοργισμενος όσο δενπορειται να φανταστείτε. Ως άπορους έχω το κοτ α. Το δίμηνο πληρώνω μεταξύ 50 κ. 60 ευρώ. Μου ήρθε σχεδόν 6 φορές απάνω 274 ευρώ. Ναι σχεδόν 6 φορές απάνω. Επαναλαμβάνω στον απορο που πληρώνει 50 με 60 θα πληρώσει 274 6 φορές παραπάνω. Δεη δεδιε ραε με έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια για να το πω ευγενικά. Το ίδιο κ ο συνήγορος του καταναλωτή που θεωρητικά είναι εδώ για εμάς τους αδύναμους κ απλούς πολίτες. 3 εβδομάδες κ δεν έχουν καν δώσει σημασία. Τα περισσότερα μέσα για ναη πω σχεδόν όλα τσιμουδιά. Μη γράψουμε κάτι. Που δεν αρέσει στην κυβέρνηση κ φέρει αναστάτωση. Εμείς που θα βρούμε βοήθεια κ με αυτό εννοώ το δίκαιο. Που? Τελευταία ελπίδα είναι μόνο ελάχιστα σαιτ σαν το δικό σας να δημοσιεύουν κ να τα ψάλλουν στους υπεύθυνους. 6 φορές παραπάνω. Απλά δεν το χώρα ο νους μου κ όπως κ τις ακόμα μεγαλύτερες στερήσεις την. Ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια που με βάζει ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Αν θέλετε στοιχεία να δημοσιεύσετε την. Περίπτωση μου με χαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.