Οι επιβάτες των αεροπλάνων ενημερώνονται συχνά ότι θα πρέπει να βάζουν το κινητό τους σε λειτουργία πτήσης πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους με το αεροπλάνο για λόγους ασφαλείας. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν εσφαλμένα ότι το κινητό τους τηλέφωνο αν είναι ενεργό θα οδηγήσει το αεροσκάφος στη πτώση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

airplane mode

Η απαγόρευση προήλθε αρχικά από το φόβο ότι οι ραδιοσυχνότητες που εκπέμπονται από τα κινητά των επιβατών ή του πληρώματος θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσλειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροσκάφους. Οι έρευνες έχουν δείξει πως ένα κινητό που δεν μπαίνει σε λειτουργία πτήσης μπορεί να ενοχλήσει τους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με έναν δυσάρεστο ήχο. Εξαιτίας αυτού του ήχου, που είναι παρόμοιος με αυτόν που ακούμε όταν πλησιάζουμε το κινητό σε ένα ηχείο, ο πιλότος μπορεί να χάσει κάποιο σημαντικό μήνυμα και να δημιουργηθεί μια έκτακτη ανάγκη.

Οι κίνδυνοι των παρεμβολών το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί σημαντικά με την σύγχρονη τεχνολογία. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές σε όλη τη διάρκεια της πτήσης με ενεργοποιημένο το airplane mode αν και οι κανονισμοί μπορεί να διαφέρουν ανάμεσα στις διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.