Το παράδειγμα της Google Bard αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τυφλά τις απαντήσεις των AI chatbots. Ένας χρήστης του Twitter ο Junaid Abdurahman είχε ανακαλύψει ότι η Bard προτιμούσε το iOS σε σχέση με το Android όταν κάποιος έθετε το ερώτημα: Do you prefer iOS or Android?

Το androidauthority κατάφερε να κάνει την Bard να επιλέξει το Android ως προτιμώμενο λειτουργικό, απλά με μια αλλαγή των λέξεων στον τρόπο που γινόταν η ερώτηση: Do you prefer Android or iOS?

Το ίδιο έγινε και όταν το ρώτησαν ti προτιμάει, Marvel ή DC. Εκεί απάντησε Marvel. Όταν όμως η ερώτηση έγινε “Προτιμάς DC ή Marvel”, τότε απάντησε πως προτιμάει την DC

Από την άλλη πλευρά, η σειρά των λέξεων δεν παίζει κανένα ρόλο σε ορισμένα θέματα. Όταν ρωτούσαν την Bard αν προτιμά τα Mac ή τα Windows ή τα Windows ή Mac η απάντηση ήταν υπέρ της Apple πάντα. Εν ολίγοις μια μικρή αλλαγή στο τρόπο της ερώτησης γεννά εντελώς διαφορετικές απαντήσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.