Σε συνέχεια του άρθρου που δημοσιεύσαμε μόλις πριν από λίγες ώρες, κρίναμε ότι είναι πολύ απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για κάθε νεότερη εξέλιξη. Σήμερα το Gearbest δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook την εξής ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαιώνονται αυτές οι επιθέσεις και η διαρροή των στοιχείων σου.

Μόλις ενημερωθήκαμε για τις επιθέσεις και τα δημοσιεύματα των ερευνητών, η ομάδα ασφαλείας ερεύνησε τους ισχυρισμούς. Αν και διαπιστώσαμε ότι οι databases και οι servers που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων είναι απολύτως προστατευμένες με όλα τα απαραίτητα μέτρα κρυπτογράφησης, ορισμένα όμως από τα εξωτερικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε για την αποθήκευση των δεδομένων ίσως έχουν γίνει προσβάσιμα από άλλους και τα δεδομένα να έχουν παραβιαστεί.

Το Gearbest έχει διασφαλίσει ότι όλα τα δεδομένα και οι servers προστατεύονται με firewalls. Ωστόσο όμως, την ημέρα των επιθέσεων (1 Μαρτίου 2019), τα firewalls αυτά λανθασμένα απενεργοποιήθηκαν από ένα μέλος της ομάδας ασφαλείας, για λόγους που ακόμη διερευνώνται. Πιστεύουμε, ότι έχουν επηρεαστεί οι χρήστες που πραγματοποίησαν εγγραφή πρόσφατα όσο και όσοι αγόρασαν κάτι μέσα στο Μάρτιο. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.