Αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα αντικείμενο με τροχιά που θα το θέσει εκτός ηλιακού συστήματος και σχεδόν σίγουρα προήλθε από κάποια περιοχή εκτός αυτού. Οι επιστήμονες θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα μόλις πλησιάσει τον Ήλιο ωστόσο ήδη γνωρίζουμε ότι έχει μια πολύ πιο ακραία τροχιά σε σχέση με δυο προηγούμενα απτά παραδείγματα, το ‘Oumuamua και το Borisov,

Πιο συγκεκριμένα, το 2017, οι αστρονόμοι εντόπισαν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Ένα αντικείμενο που περνούσε μέσα από το Ηλιακό Σύστημα με τροχιά που έδειχνε ότι προερχόταν από άλλους κόσμους. Ο επισκέπτης, που στη συνέχεια ονομάστηκε ‘Oumuamua, φαίνεται να έχει σύνθεση και σχήμα που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε δει στο παρελθόν, ενώ η φαντασία πολλών οργίασε φθάνοντας να πουν ότι πρόκειται για εξωγήινο διαστημοπλοιο. Δύο χρόνια αργότερα, εμφανίστηκε ο κομήτης 2I/Borisov, ο οποίος βρέθηκε να μοιάζει πολύ περισσότερο με τους κομήτες του ηλιακού συστήματος, αν και η τροχιά του τον χαρακτήριζε σαφώς ως διαστρικό.

Το σωματίδιο φάντασμα που διαπερνά το σώμα μας κάθε ημέρα

άγνωστο επισκέπτη ηλιακό σύστημα

Το A11pl3Z και η ακραία τροχιά του

Δεν γνωρίζουμε τέτοιες λεπτομέρειες για το νέο αυτό αντικείμενο που φέρει την ονομασία A11pl3Z, ή αν πρόκειται για κομήτη ή αστεροειδή, αλλά γνωρίζουμε αυτό που τον διαφοροποιεί πιο πολύ τουλάχιστον σε σχέση με ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η ακραία τροχιά του .Ο A11pl3Z βρίσκεται σήμερα ελαφρώς μέσα στην τροχιά του Δία, αλλά σχεδόν ακριβώς στην αντίθετη πλευρά του Ήλιου, οπότε δεν έχει επηρεαστεί από τη βαρύτητα του γιγάντιου πλανήτη.

a11pl3z-orbit

Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας δεν πρόκειται ποτέ να συγκρουστεί με τη Γη. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ αμυδρός για να εντοπιστεί από τηλεσκόπια, ενώ το ακόμη πιο ενοχλητικό είναι ότι η πλησιέστερη προσέγγιση θα λάβει χώρα όταν η Γη θα είναι στη χειρότερη δυνατή θέση για να τον δει, στην αντίθετη πλευρά του Ήλιου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.