Skip to content

Agent Smith malware: Έχει αντικαταστήσει τον κώδικα των Android apps σε 25 εκ. συσκευές

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
Agent Smith malware: Έχει αντικαταστήσει τον κώδικα των Android apps σε 25 εκ. συσκευές

Ένα νέο malware στο Android ανακαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, που αντικαθιστά τμήματα του κώδικα των εφαρμογών με τον δικό του κώδικα. Το πρόβλημα φαίνεται ότι επηρεάζει περισότερες από 25 εκατομμύρια συσκευές, όπως υποστηρίζει η εταιρεία ερευνών Check Point. Οι ερευνητές του έδωσαν την ονομασία Agent Smith, λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιεί για να επιτεθεί και να αποφύγει την ανίχνευση.

Το malware δεν κλέβει δεδομένα χρηστών. Αντίθετα χακάρει τις εφαρμογές και τις εξαναγκάζει να παρουσιάζουν διαφημίσεις ή παίρνει τα έσοδα από τις διαφημίσεις που ήδη προβάλλονται προς όφελος του δημιουργού του. Η CkeckPoint υποστηρίζει, ότι το malware προσπαθεί να ψάξει για γνωστά apps στη συσκευή, στη συνέχεια αντικαθιστά μέρος του κώδικά τους και τα εμποδίζει από το να ενημερωθούν.

Αν και η πιο συχνή εμφάνισή του είναι στην Ινδία, λόγω του τρόπου με τον οποίο εξαπλώνεται, μέσω του 9Apps app store που είναι δημοφιλές εκεί, η CheckPoint ισχυρίζεται ότι μολυσμένες συσκευές έχουν βρεθεί στις ΗΠΑ, ενώ οι εγκληματίες προσπάθησαν να επεκταθούν και στο Google Play Store, με 11 εφαρμογές που ανακαλύφθηκαν να έχουν αφαιρεθεί προς το παρόν.

Πηγή: theverge.com

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.