Ένα νέο malware στο Android ανακαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, που αντικαθιστά τμήματα του κώδικα των εφαρμογών με τον δικό του κώδικα. Το πρόβλημα φαίνεται ότι επηρεάζει περισότερες από 25 εκατομμύρια συσκευές, όπως υποστηρίζει η εταιρεία ερευνών Check Point. Οι ερευνητές του έδωσαν την ονομασία Agent Smith, λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιεί για να επιτεθεί και να αποφύγει την ανίχνευση.

Το malware δεν κλέβει δεδομένα χρηστών. Αντίθετα χακάρει τις εφαρμογές και τις εξαναγκάζει να παρουσιάζουν διαφημίσεις ή παίρνει τα έσοδα από τις διαφημίσεις που ήδη προβάλλονται προς όφελος του δημιουργού του. Η CkeckPoint υποστηρίζει, ότι το malware προσπαθεί να ψάξει για γνωστά apps στη συσκευή, στη συνέχεια αντικαθιστά μέρος του κώδικά τους και τα εμποδίζει από το να ενημερωθούν.

Αν και η πιο συχνή εμφάνισή του είναι στην Ινδία, λόγω του τρόπου με τον οποίο εξαπλώνεται, μέσω του 9Apps app store που είναι δημοφιλές εκεί, η CheckPoint ισχυρίζεται ότι μολυσμένες συσκευές έχουν βρεθεί στις ΗΠΑ, ενώ οι εγκληματίες προσπάθησαν να επεκταθούν και στο Google Play Store, με 11 εφαρμογές που ανακαλύφθηκαν να έχουν αφαιρεθεί προς το παρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.