Μπορεί το iPhone XS να κοστίζει 999 δολάρια, αλλά σύντομα θα αρχίσετε να βλέπετε ειδοποιήσεις ότι ο αποθηκευτικός χώρος του iCloud έχει γεμίσει. Η Apple ζητά 0.99 ευρώ το μήνα ώστε να μπορέσετε να συγχρονίσετε φωτογραφίες και βίντεο και γενικώς το iPhone σας στο iCloud. Η Apple δίνει σε κάθε νέο Apple ID account 5GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, το οποίο μοιράζεται μεταξύ των iCloud backup σας, iCloud photo library και των application data που αποθηκεύονται στο iCloud και των προσωπικών αρχείων που έχετε αποθηκεύσει στο iCloud Drive. Και όπως καταλαβαίνετε γεμίζει εύκολα.

Τα σύγχρονα iPhones έχουν υψηλής ανάλυσης κάμερες όπου μια και μόνο φωτογραφία μπορεί να έχει μέγεθος 3.5 MB, με τα βίντεο να είναι ακόμη μεγαλύτερα. Τα backups των συσκευών μπορούν εύκολα να φθάσουν το 1.5GB και έχετε στη διάθεσή σας μόλις 5GB για την αποθήκευση των backups σας, ακόμη και αν έχετε και iPhone και iPad. Και μόλις φθάσετε να καλύψετε όλα τα 5GB, η Apple θα σας ζητήσει περισσότερα χρήματα.  Το φθηνότερο iCloud πακέτο είναι αυτό με τα 0.99 το μήνα για 50GB.

Το όριο των 5GB βρίσκεται από τότε που η Apple προέβη στην επίσημη παρουσίαση του iCloud στο  WWBC 2017. Έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια και το δωρεάν πακέτο των 5GB δεν λέει να αυξηθεί. Και οι περισσότεροι άνθρωποι, σπάνια να αναβαθμίσουν τον αποθηκευτικό χώρο, για τον απλό λόγο ότι δεν θέλουν να προσθέσουν ακόμη μια συνδρομή στη καθημερινή τους ζωή. Και τα 5GB σίγουρα τους δυσκολεύουν. Τους δυσκολεύουν πολύ. Και είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό ότι οι χωρητικότητες των επί πληρωμή πακέτων έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, ωστόσο το δωρεάν πακέτο παραμένει στα 5GB.

Η Google για παράδειγμα στο Google Drive σου δίνει 15GB χώρου να τα χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις εσύ, πολύ περισσότερο χώρο από το iCloud. Πληρώνεις ένα τόσο μεγάλο ποσό για να αποκτήσεις μια premium συσκευή και θες άλλα 0.99 για τα 50GB ώστε να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη. Χρήστες οι οποίοι κατέβαλαν τα χρήματα που κέρδισαν με τόσο κόπο για ένα iPhone, αξίζουν κάτι περισσότερο από 5GB δωρεάν χώρου στο iCloud.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.