Ιδιαίτερο εντυπωσιασμό προκαλεί ένα αρχαίο υποθαλάσσιο ηφαίστειο που ανακαλύφθηκε στο βυθό των καναδικών υδάτων. Πιο συγκεκριμένα, όταν η ομάδα με επικεφαλής την θαλάσσιο βιολόγο Δρ. Cherisse Du Preez έφτασε στο υποθαλάσσιο βουνό, το οποίο υψώνεται στα 1.100 μέτρα πάνω από τον πυθμένα της θάλασσας, στα ανοικτά των ακτών του Ειρηνικού, διαπίστωσε ότι το ηφαίστειο αναβλύζει ζεστό νερό και είναι καλυμμένο με θαλάσσια κοράλλια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ζεστό νερό είναι αυτό που επιτρέπει σε αυτά θαλάσσια είδη να επιβιώσουν στα βάθη της θάλασσας. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι ότι ανακάλυψαν ακόμη και τεράστια αυγά.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, τα αυγά προέρχονταν από ένα θαλάσσιο πλάσμα που αποκαλούνταν λευκό σαλάχι. Η ανακάλυψη αυτού του υποθαλάσσιου βουνού είναι σημαντική γιατί μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη αυτού του είδους. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το ζεστό νερό πιθανότητα βοηθά τα αυγά των σαλαχιών να εκκολαφθούν πιο γρήγορα και να γίνουν πιο δυνατά, να επιβιώσουν και να ενηλικιωθούν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.