Οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές έχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου και σε αντίθεση με τις παλιές καλές εποχές που μπορούσες να αγοράσεις μία μπαταρία και να αντικαταστήσεις την παλιά αφαιρούμενη μπαταρία που είχε χαλάσει και κρατούσε 5 λεπτά, πλέον τα smartphone έρχονται με ενσωματωμένες μπαταρίες.

Ακόμη και αν πάρεις την απόφαση να αντικαταστήσεις την μπαταρία μόνος σου, σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει πάρα πολύ κόλλα και μπορεί να είναι “δεμένη” με άλλα στοιχεία. Οπότε, παίζει στην προσπάθεια αλλαγής να καταστραφεί η μπαταρία ή ακόμα και άλλα τμήματα του τηλεφώνου.

Όλα αυτά, αναγκάζουν τους καταναλωτές να απευθύνονται πάντα σε εξειδικευμένο service και ειδικά σε περιπτώσεις συσκευών εκτός εγγύησης να πληρώνουν αρκετά χρήματα για την αλλαγή της μπαταρίας. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει σύντομα, καθώς η Ευρώπη προτείνει έναν νέο μόνο που στοχεύει στην ευκολότερη αντικατάσταση μπαταριών σε συσκευές όπως laptop και smartphone.

Στην ουσία, αυτός ο νόμος μας φέρνει πίσω στις ημέρες των feature phone με την αφαιρούμενη μπαταρία, όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει την αντικατάσταση χωρίς τον φόβο πρόκλησης προβλημάτων. Ωστόσο, οι περισσότερες εταιρείες θα μπορούσε να είναι ενάντια σε αυτό και όχι άδικα. Το πρόβλημα με αυτήν την αλλαγή δεν είναι μόνο η απώλεια κέρδους.

Οι εταιρείες θα πρέπει να επανασχεδιάσουν πλήρως τα smartphone αντιμετωπίζοντας σοβαρές προκλήσεις, διότι ο σημερινός σχεδιασμός με τις ενσωματωμένες και κολλημένες μπαταρίες ενισχύει την αντοχή των συσκευών αυτών. Αυτό θα κοστίσει πολύ στις εταιρείες. Όμως, σε κάθε περίπτωση, αν η Ευρώπη περάσει τον νόμο, όλες οι εταιρείες θα υποχρεωθούν να σχεδιάζουν smartphone με αφαιρούμενη μπαταρία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά θα κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να περάσει την νομοθεσία για αποσπόμενη μπαταρία!!!!!

  2. Η μπαταρία έπαψε να είναι αποσπώμενη προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν οπότε θέλουν κάτι μαφιόζοι καί εγκληματικές συμμορίες που κατέχουν λογισμικά καί βαλιτσακια παλιότερα, τύπου predator. Ξυπνήστε επιτέλους σάς φτύνουν δέν βρέχει.

  3. Άμα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος τότε οι μπαταρίες θα χαλάνε πιο εύκολα. Γιατί δεν θα τις φτιάχνουν σωστά όπως θα έπρεπε να είναι. Για να αγοράζουμε συνέχεια.

  4. Παλιότερα είχαμε κάποιοι τη δυνατότητα να αγοράζουμε 2η μπαταρία για το κινητό. Ήταν πολύ βολικό για όσου3 ήθελαν πολλή αυτονομία καθοδόν και σίγουρα ήταν μικρότερη σε μέγεθος από ένα powerbank. Θυμάμαι η Samsung να πουλά ξεχωριστά ειδικό φορτιστή μπαταρίας για να φορτίζει χωρίς ανάγκη κινητού. Γενικότερα, μπορούν να ισοφαρίσουν με κάτι σαν το παραπάνω τα κέρδη τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.