Έναν σύντομο και περιεκτικό οδηγό επιλέξαμε να γράψουμε για το πως μπορούμε να αφαιρέσουμε το bloatware από το Android χωρίς root. Χωρίς πολλά πολλά, ας ξεκινήσουμε την διαδικασία:

 1. Εγκαταστήστε τους USB drivers για την Google συσκευή σας (η Google έχει μια λίστα με ορισμένους universal USB drivers)
 2. Κατεβάστε το ADB binary στο PC σας.
 3. Κάντε αποσυμπίεση το αρχείο σε φάκελο που μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση.
 4. Στη συσκευή σας πηγαίνετε στα Settings, About Phone, βρείτε τον Build number και πατήστε πάνω επτά φορές για να ενεργοποιήσετε τα Developer Options.
 5. Μπείτε στα Developer Options και πατήστε το USB Debugging και ενεργοποίηστε το.
 6. Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή και αλλάξτε το mode σε file transfer (MTP).
 7. Στον υπολογιστή σας πηγαίνετε στο directory που κάνατε extract το ADB binary.
 8. Εκκινείστε το Command Prompt στον ADB folder με Shift και δεξί κλικ.
 9. Μόλις βρίσκεστε μέσα στο terminal δώστε την εντολή adb devices.
 10. Θα διαπιστώσετε ότι το σύστημα ξεκινάει τον οδηγό του ADB. Αν είναι η πρώτη φορά, θα δείτε ένα prompt που θα σας ζητά να εγκρίνετε την σύνδεση με το PC.
 11. Πληκτρολογήστε το adb shell.
 12. Κατεβάστε στο smartphone σας το App Inspector.  Είναι ο πιο εύκολος κατεμε τρόπος για να δεις το πλήρες όνομα της εφαρμογής, που θέλεις να απεγκαταστήσεις

13. Tο μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πληκτρολογήσεις το pm uninstall user 0 <name of package>, όπου name of package, το όνομα όπως το δίνει το App Inspector. Να σημειώσουμε ότι οι εφαρμογές δεν απεγκαθίστανται στην πραγματικότητα, απεγκαθίστανται μόνο για τον τρέχοντα χρήστη, όπου 0 είναι ο κύριος χρήστης του smartphone. Να αναφέρουμε, ότι με factory reset οι εφαρμογές επανέρχονται. Ο οδηγός λειτουργεί σε πολλές συσκευές, δεν έχεις παρά να τον δοκιμάσεις και εσύ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.