Η Google προσπαθεί ανεπιτυχώς εδώ και χρόνια να δημιουργήσει μία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, που να προσφέρει πολλές δυνατότητες στον χρήστη. Γι’ αυτό, αποφάσισε να ενώσει το Gmail, με το Meet, το Tasks, και άλλα.

Όσοι πληρώνουν για το G Suite έχουν πρόσβαση από το Gmail σε ένα σωρό εργαλεία, από διάφορα tabs. Όσον αφορά τους απλούς χρήστες, προς το παρόν, η Google αποφάσισε να τους επιβάλει το Meet. Τι εννοώ; Θα εξηγήσω τα πάντα!

Η εφαρμογή του Gmail έχει πλέον δύο εικονίδια στο κάτω μέρος, από το πρώτο διαβάζεις τα email και από το δεύτερο ανοίγεις το Meet, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο app. Άρα, η μαμά Google μας φόρτωσε το Meet χωρίς καν να μας ρωτήσει.

Τουλάχιστον έδωσε τη δυνατότητα να μπορείς να το απενεργοποιήσεις, αν δεν σου αρέσει ή το θεωρείς άχρηστο. Μπορεί η απενεργοποίηση να μην μικραίνει το app, αλλά μειώνει τους πόρους που καταναλώνει και αφαιρεί ένα άχρηστο κουμπί από την εφαρμογή.

1. Για να αφαιρέσεις το Meet από την εφαρμογή του Gmail, πατάς τις τρεις γραμμές πάνω αριστερά – ξέρεις το γνωστό hamburger μενού.

2. Μετά πας στα “Settings” και διαλέγεις τον λογαριασμό στον οποίος θες να απενεργοποιήσεις το Meet – Ναι, η ρύθμιση είναι μέσα στους λογαριασμούς και όχι γενική… Άρα, αν έχεις πάνω από έναν θα πρέπει να επαναλάβεις τη διαδικασία για τον κάθε έναν χωριστά.

3. Αφού διαλέξεις τον λογαριασμό, βρίσκεις το “Meet” και αποεπιλέγεις το “Show the Meet tab for video calling”.

Έτοιμος! Το εικονίδιο του Meet έχει εξαφανιστεί από την εφαρμογή του Gmail!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.