Skip to content

Αφαιρεί η Huawei τον φορτιστή από το κουτί των smartphones της; Εξαιτίας του Kirin 990;

Κοινοποίηση:
huawei supercharge 66w cut of the box

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που αφαίρεσε τους φορτιστές από τα κουτιά των τηλεφώνων της. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο λόγος ήταν για να μειώσει την κατανάλωση χαρτιού, τη δημιουργία ηλεκτρονικών αποβλήτων, και το αποτύπωμα άνθρακα. Έπειτα ακολούθησαν και άλλες εταιρείες και σύμφωνα με αναφορές φαίνεται ότι την ίδια γραμμή θα ακολουθήσει και η Huawei.

Αναλυτές αναφέρουν ότι ο τεχνολογικός με έδρα το Cupertino κερδίζει αρκετά εκατομμύρια δολάρια από την αφαίρεση του φορτιστή, ενώ υπολογίζουν ότι με αυτή την τακτική αυξάνει την κατανάλωση χαρτιού αντί να την μειώνει. Τι παίζει όμως με τη Huawei;

Σύμφωνα με tipster, η κινέζικη εταιρεία δεν στοχεύει στο κέρδος, αλλά αντιμετωπίζει ένα ακόμη πρόβλημα στην γραμμή παραγωγής των προϊόντων της. Φαίνεται ότι το απόθεμα των IC chip φόρτισης είναι περιορισμένο, γι’ αυτό απόφάσισε να αφαιρέσει τον φορτιστή από τα κουτιά των Nova 8 και Mate 40 series, μοντέλα που χρησιμοποιούν τον Kirin 990. Το Mate 40 Pro πέρασε από τη 3C με τον φορτιστή να χαρακτηρίζεται ως προεραιτικός.

Όποιος θέλει να έχει έναν 66W φορτιστή μπορεί να τον αγοράσει από τα επίσημα site της κατασκευάστριας. Επιπλέον, τα επερχόμενα μοντέλα της εταιρείας παίζει να μην έχουν φορτιστή στο κουτί, αλλά η Huawei θα μειώσει τις τιμές τους για να ισορροπίσει την κατάσταση. Σύντομα περιμένουμε να παρουσιάσει τα P50 και τότε θα δούμε αν θα έχουν φορτιστή στο κουτί ή όχι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Πηγή: Weibo

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος

Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος

Ο Χαρίλαος Αναγνωστόπουλος ασχολείται με τη δημιουργία περιεχομένου από το σωτήριο έτος 2004. Ως συντάκτη τεχνολογίας, επιστήμης, και υγείας, κατάφερε να συνδυάσει ορισμένες από τις μεγάλες αγάπες του. Τα υπόλοιπα, είναι απλά ιστορία.

Tags: Huawei
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.