Τα Windows 11 version 24H2 είναι η επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, την οποία θα κυκλοφορήσει η Microsoft αργότερα μέσα στο έτος, και μπορεί τελικά να βάλει τέλος στην πρακτική της ανεπίσημης εκτέλεσης των Windows σε πολύ παλιούς υπολογιστές. Ο κολοσσός του λογισμικού φαίνεται ότι βρίσκεται στη διαδικασία ενημέρωσης των ελάχιστων απαιτήσεων υλικού, καθιστώντας το χαρακτηριστικό POPCNT (σημαίνει Population Count) CPU απαραίτητο για να είναι δυνατή η εκκίνηση των Windows 11 version 24H2.

Όλες οι κορυφαίες σύγχρονες CPU υποστηρίζουν το POPCNT, οπότε αν αγοράσατε πρόσφατα ένα νέο PC, δεν θα έχετε πρόβλημα στο να εκκινήσετε την επόμενη έκδοση των Windows. Αντίθετα, όσοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν υπολογιστές που είναι ηλικίας άνω των δεκαπέντε ετών θα επηρεαστούν από αυτήν την αλλαγή. Γιατί δεκαπέντε χρόνια, ρωτάτε; Λοιπόν, η εντολή POPCNT εισήχθη για πρώτη φορά από την Intel στους επεξεργαστές Core i7 με βάση το Nehalem, που κυκλοφόρησαν το 2008. Αν έχετε υπολογιστές παλαιότερους από αυτό, είστε άτυχοι.

Η σχετική δημοσίευση του Bob Pony στο Twitter υποδεικνύει ότι η Microsoft κατέστησε αθόρυβα το POPCNT προϋπόθεση για την εκτέλεση των Windows 11 πέρυσι. Η αλλαγή έφτασε για πρώτη φορά με το Windows 11 Insider Preview build 25905, το οποίο αποτελείται από διάφορα αρχεία συστήματος που απαιτούν επεξεργαστές που είναι σε θέση να εκτελούν εντολές POPCNT. Για παράδειγμα, τα προγράμματα οδήγησης USB XHCI, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση του USB 3.0 και μεταγενέστερων, χρησιμοποιούν πλέον τις λειτουργίες της εν λόγω εντολής.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εγκατάστασης των Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο υλικό, αλλά όλα αυτά τα κόλπα πιθανότατα δεν θα σας βοηθήσουν να παρακάμψετε την απαίτηση της POPCNT CPU. Επειδή σε αντίθεση με προηγούμενες δικλείδες, η έλλειψη υποστήριξης POPCNT σημαίνει ότι οι υπολογιστές σας με μη υποστηριζόμενες CPU απλά δεν θα εκκινήσουν καν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.