Περιμέναμε η Xiaomi να ανακοινώσει τα 13 series την 1η Δεκεμβρίου, αλλά για λόγους που δεν διευκρίνισε η εταιρεία δεν λάνσαρε τελικά τα τηλέφωνα. Αυτό, δεν εμπόδισε καμία πλατφόρμα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών να διαθέσει τα smartphones για προπαραγγελία και να ζητάει από τους οπαδούς της μάρκας ακόμα και 136 ευρώ για μία κράτηση.

Η επόμενη πιθανή ημερομηνία στην οποία θα κάνουν ντεμπούτο τα 13 series είναι η 11η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ένα screenshot από το επίσημο κατάστημα της εταιρείας. Όμως, η τελική ημέρα παρουσίασης και κυκλοφορίας είναι το τελευταίο που πρέπει να ενδιαφέρει τους καταναλωτές, διότι υπάρχει πιθανότητα να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν προστατευτικό οθόνης στα συγκεκριμένα τηλέφωνα.

Οι κατασκευαστές αξεσουάρ παίρνουν στα χέρια του πρωτότυπες συσκευές πολύ πριν την κυκλοφορία του κάθε smartphone ή tablet, ώστε να μπορέσουν να σχεδιάσουν θήκες, προστατευτικά οθόνης, και άλλα αξεσουάρ, τα οποία θα ταιριάζουν τέλεια στο κάθε μοντέλο. Η αναβολή της κυκλοφορίας των Xiaomi 13 έδωσε στους κατασκευαστές αξεσουάρ ένα μικρό περιθώριο, αλλά φαίνεται ότι η κινέζικη εταιρεία αδιαφορεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στα 13 series θα δούμε frame με πάχος μόλις 1.61mm, ακόμα και το chin είναι μόνο 1.81mm. Αυτά τα νούμερα είναι που δυσκολεύουν τη δημιουργία θηκών και προστατευτικών οθόνης με tempered film. Εξαιτίας των πολύ λεπτών bezels, το κενό μεταξύ του προστατευτικού και των άκρων της συσκευής είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Επιπλέον, το κενό ανάμεσα στην οθόνη και τη θήκη είναι αδύνατο να υπάρξει, γιατί τα άκρα της θήκης θα ακουμπούν οριακά το προστατευτικό.

Εκτός των παραπάνω, καθώς το προστατευτικό θα είναι πολύ κοντά στα άκρα των Xiaomi 13 θα μπορεί να σπάσει εξαιρετικά εύκολα, κάτι που καταργεί τον ρόλο του. Επιπλέον, αν οι κατασκευαστές προσπαθήσουν να κάνουν πιο φαρδύ το προστατευτικό για να περάσει μέσα από τη θήκη, τότε αυτό θα κατέστρεφε την εμφάνιση του τηλεφώνου και θα δημιουργούσε περισσότερες πιθανότητες το tempered film να πάθει ζημιά.

Αρκετοί κατασκευαστές αξεσουάρ που εξειδικεύονται στα tempered film προστατευτικά οθόνης προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο design που θα λύσει αυτά τα προβλήματα. Όμως, η Xiaomi δεν φαίνεται να συμμερίζεται τη θέση τους, καθώς δεν φρόντισε να δώσει τα πρωτότυπα πριν τον συνηθισμένο χρόνο και έπειτα δεν δείχνει να συνεργάζεται μαζί τους για την εύρεση λύσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.