Το Android 13 είναι η τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος στον κόσμο και όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εκδόσεις λογισμικού, πάντα θα υπάρχουν οι απάτες όσον αφορά αυτό. Όλους τους προηγούμενους μήνες κυκλοφορούσε στα social media το Adrod 13 που προωθούνταν σαν ένας Android 13 installer.

androd 13

Ti είναι το Adrod 13;

Οι ρίζες του θα πρέπει να αναζητηθούν σε ορισμένα TikTok videos που δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο και Αύγουστο. Στην ουσία, το Adrod 13 είναι ένα APK που βαφτίζεται ως εγκαταστάτης του Android 13. Το άνοιγμα της εφαρμογής δείχνει ένα install button και ένα εικονίδιο του easter egg του Android.

Αν πατήσει κάποιος το install button, η οθόνη καταλαμβάνεται από ένα μήνυμα που λέει ότι το σύστημα έχει καταστραφεί και συνοδεύεται από τη φράση: “bro ur phone has been bricked.” Τα videos με το εν λόγω APK έχουν σημειώσει εκατομμύρια views.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι το εγκαθιστούν δεν καταστρέφουν στη πράξη τις συσκευές τους. Το 9to5google έψαξε στον κώδικα του APK και βρήκε ότι πρόκειται για ένα πολύ απλό build το οποίο δείχνει απλά ένα μήνυμα προειδοποίησης και δεν φαίνεται να έχει malware. Δημιουργήθηκε εν ολίγοις μόνο για τα memes και δεν φαίνεται να κάνει κάποια ζημιά, τουλάχιστον η έκδοση που ανακάλυψε η σελίδα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κατεβάσεις. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να το εγκαταστήσεις, ούτε καν να ασχοληθείς μαζί του, παρά τις ηλίθιες προτροπές και τάσεις των social media. Δεν μπορεί να γνωρίζεις τι κάνει ένα άγνωστο APK. Μείνε μακριά από τυχαία APKs που κυκλοφορούν, δεν αξίζει τον κόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.