Σύμφωνα με ανακοίνωση της Adobe, οι σερβερ της δέχθηκαν επίθεση τις περασμένες ημέρες, και οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν δεδομένα 2.9 εκ. χρηστών, όπως επίσης και τον κώδικα από προϊόντα της.

adobe_1607129f

Δεν γνωρίζουν σίγουρα πόσοι λογαριασμοί υποκλάπηκαν, αλλά οι χάκερς είχαν πρόσβαση στα emails των χρηστών και στον αριθμό πιστωτικών καρτών. Το θετικό είναι πως οι κωδικοί και οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών ήταν κρυπτογραφημένοι, οπότε η αποκρυπτογράφηση τους είναι είτε πολύ χρονοβόρα, είτε αδύνατη.

Οι χάκερς κατάφεραν επίσης να κλέψουν τον κώδικα για τα Cold Fusion, Cold Fusion Builder και Acrobat.

Η εταιρία όπως ήταν λογικό έκανε δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό

“Λυπούμαστε πολύ για το ατυχές περιστατικό. Εργαζόμαστε επιμελώς με τους εξωτερικούς συνεργάτες μας και τις αρχές να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα μας, δε γνωρίζουμε για κάποιο συγκεκριμένο κίνδυνο που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας.”

Τέλος η Adobe είναι σε διαδικασία αλλαγής όλων των κωδικών της, ενώ επικοινωνεί με τις τράπεζες των πελατών για να ενημερώσει για το συμβάν, ώστε να διασφαλιστούν τα χρήματα των πελατών της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.