Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχαν πριν από λίγη ώρα οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως όλα δείχνουν, οδηγούμαστε σε αύξηση στις χρεώσεις στα δεδομένα, χωρίς επιβάρυνση για τους πολίτες. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το φιλοκυβερνητικό protothema.gr. Μένει να αποδειχθεί τι θα γίνει. Από την μεριά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τις εταιρείες να παρέχουν περισσότερα δεδομένα στην ίδια τιμή, ώστε η τιμή να ευθυγραμμιστεί περισσότερο με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα από την κάθε εταιρεία ξεχωριστά.

Όσον αφορά τη σύγκρισης της Ελλάδας με άλλες χώρες ως προς το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ακριβή, οι επικεφαλείς των παρόχων σπεύδουν να σημειώσουν ότι η σύγκριση είναι άδικη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Ελληνικής αγοράς και ότι ευθύνονται οι υψηλοί φόροι για τις ακριβές τιμές. Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου σε έναν λογαριασμό 50 ευρώ, τα 40 μπορεί να φτάσουν να είναι φόροι.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Με πληροφορίες από protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.