Νωρίτερα σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι της Foxconn στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στη Κίνα ήρθαν στα χέρια με μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Το εν λόγω εργοστάσιο βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, λόγω των αυστηρών περιορισμών της Κίνας για την μείωση της εξάπλωσης της Covid, με τους εργαζόμενους να το εγκαταλείπουν.

Η Apple είχε προειδοποιήσει ότι η έλλειψη εργαζομένων θα οδηγούσε σε σημαντικές καθυστερήσεις στην άφιξη των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, διάστημα κατά το οποίο η Apple βλέπει ισχυρές πωλήσεις των πιο δημοφιλών συσκευών της.

Η κυβέρνηση της Κίνας, μπροστά στις αναφορές αυτές ότι η Apple σκοπεύει να μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός Κίνας, ζήτησε από βετεράνους του στρατού και του Κουμμουνιστικού Κόμματος να βρουν νέους εργαζομένους για αυτό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Foxconn αποτελεί το κύριο έσοδο φόρων για το κράτος και ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες.

Πολλά βίντεο στα social media αποτυπώνουν ένα πεδίο μάχης, με πολλούς εργαζόμενους να διαδηλώνουν για απλήρωτους μισθούς, για εξαπάτηση καθώς ενώ τους καλούσαν να επιστρέψουν με υψηλότερες αμοιβές, δεν το εφάρμοσαν, ενώ δεν τους διαχώρισαν από τους θετικούς στην covid19 εργαζομένους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.