Οι διαφημίσεις αποτελούν τα σημαντικότερα έσοδα του internet, την ίδια στιγμή που υποστηρίζουν τους creators. Ωστόσο, υπάρχουν πλήθος ad blockers με το Youtube να εξετάζει την απαγόρευσή τους μέσω ενός pop up.

Πιο συγκεκριμένα, ένας χρήστης του Reddit εντόπισε την αλλαγή αρχικά και δημοσίευσε την εμπειρία του στην εν λόγω online κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, εντόπισε ένα pop up να εμφανίζεται που αναφέρει ότι οι ad blockers δεν επιτρέπονται στο Youtube. Συνακόλουθα, τα videos μπλοκάρονταν και δεν μπορούσε να γίνει το stream τους εκτός αν ο χρήστης επέλεγε να επιτρέψει την προβολή διαφημίσεων ή να πληρώσει το Youtube Premium.

Όπως σχολιάζει και το 9to5google, πρόκειται για κάτι το οποίο προκαλεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι το Youtube δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα των ad blockers για χρόνια. Το μήνυμα, επίσης προσθέτει ότι οι διαφημίσεις επιτρέπουν στο Youtube να μείνει δωρεάν για δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η ίδια η Google το επιβεβαίωσε επίσημα, ότι όντως δοκιμάζει την απαγόρευση των ad blockers. Μένει να φανεί τι θα γίνει από εδώ και στο εξής, καθώς από τη μια πλευρά οι διαφημίσεις απλά δεν υποφέρονται με κανέναν τρόπο και από την άλλη το Youtube Premium είναι ακριβό.

youtube

Apparently Ad Blockers are not allowed on Youtube. Is this a new thing they’ve implemented?
by u/Sazk100 in youtube

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.