Η Acer μεγαλώνει την γραμμή με Android κινητά και προσθέτει σε αυτή τρεις νέες συσκευές. Για την ακρίβεια όμως, το σύνολο ανέρχεται στις έξι συσκευές καθώς κάθε μοντέλο διαθέτει μια ελαφρώς διαφορετική έκδοση. Όλες τους ανήκουν στις κατηγορίες low-end έως και mid-range, δύο από τις οποίες είχαν ήδη εμφανιστεί σε προηγούμενα leaks. Καθώς είναι μέλη της οικογένειας Ζ, μοιράζονται κοινά στοιχεία και σχεδιασμό, αλλά το καθένα έχει κάτι το ξεχωριστό.

gsmarena_002

Πρώτα έρχονται τα Liquid Z630 και Z630S, δύο συσκευές που τρέχουν Android Lollipop με οθόνη 5.5 ιντσών ανάλυσης 720p και το chip MT6735 της MediaTek. Το SoC προσφέρει έναν τετραπύρηνο Cortex-a53 επεξεργαστή, μια Mali-T720 για τις γραφικές ανάγκες και 1GB ή 2GB RAM. Είναι μια αρκετά δυνατή συσκευή που διαθέτει και συνδεσιμότητα LTE. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν 8GB ή 16GB αποθηκευτικό χώρο, δύο κάμερες της τάξεως των 8MP και μια μπαταρία 4,000mAh. Η έκδοση S απλά ανεβάζει τη RAM στα 3GB και τον αποθηκευτικό χώρο στα 32GB.

gsmarena_003

Επόμενο είναι το Liquid Z530. Είναι ελάχιστα μικρότερο, στις 5.0  ίντσες αλλά με την ίδια 720p ανάλυση και chipset με 1GB ή 2GB RAM. Αυτό σημαίνει πως έχει επίσης συνδεσιμότητα LTE. Η έκδοση Z530S διαθέτει 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο.

Εν αντιθέσει με το Z630, το οποίο έχει ένα συνηθισμένο σχεδιασμό στο πίσω μέρος με την κάμερα να βρίσκεται στην κορυφή και μικρές τρύπες για το ηχείο, το Z530 φαίνεται να πειραματίζεται με έναν καινούριο σχεδιασμό. Από μια απόσταση το κινητό φαίνεται σαν να διαθέτει μια δεύτερη κάμερα. Αντιθέτως, ο υποτιθέμενος δεύτερος αισθητήρας δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κυκλικό dts ηχείο. Είναι επίσης αξιοθαύμαστο πως ο νέος σχεδιασμός δεν δίνει μόνο μια παραπάνω ομορφιά στη συσκευή αλλά προσφέρει και έναν πιο ποιοτικό ήχο.

gsmarena_004

Το τελευταίο από τη σειρά Android είναι το Liquid Z330. Όπως ακριβώς και με τα αδερφάκια του τρέχει Android 5.1 Lollipop και είναι η “φιλική προς το πορτοφόλι” προσφορά. Μοιράζεται το σχεδιασμό με το Z530, ενώ τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν μια οθόνη 4.5 ιντσών ανάλυσης 854×480 pixel και διαθέτει 1GB RAM. Έχει και αυτό μια διαφοροποιημένη έκδοση η οποία ακούει στο όνομα Z320. Είναι ακριβώς η ίδια συσκευή μόνο που το chipset  Qualcomm Snapdragon 210 MSM8909 έχει αντικατασταθεί με ένα MSM8209. Η άλλη μικρή διαφορά είναι πως το Z330 έχει δύο κάμερες των 5MP ενώ το Z320 έχει μόνο 2MP μπροστινή κάμερα.

gsmarena_005

Επίσης, υπάρχουν τα M330 και M320. Μοιάζουν αρκετά με τα ομόλογά τους της σειράς Ζ και σε χαρακτηριστικά και σε εμφάνιση μόνο που έχουν μια θεμελιώδη διαφορά. Τρέχουν την τελευταία mobile έκδοση του λειτουργικού της Microsoft – Windows 10. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε πως το ταπεινό hardware θα χειριστεί το νέο λειτουργικό αλλά η λογική μας υποδεικνύει πως η σειρά M θα κυκλοφορήσει μόνο μόλις τα Windows 10 Mobile γίνουν διαθέσιμα αργότερα μέσα στο χρόνο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.