Η σύνδεση μεταξύ της ακτινοβολίας των κινητών και του καρκίνου, είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί και θα συνεχίσει να απασχολεί την επιστημονική κοινότητα για πολλά χρόνια ακόμα. Έρευνες έχουν δείξει, ότι αν και υπάρχει κάποια στατιστική σύνδεση μεταξύ της έκθεσης στην ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά και σε περιστατικά καρκίνου, αυτή η σύνδεση δεν «εφαρμόζεται» στον ευρύτερο πληθυσμό. Και ενώ η φυσική δεν αλλάζει, ο τύπος των κυμάτων ίσως αλλάξει.
Ένα νέο είδος κύματος των 5G cell sites θα αλλάξει ριζικά τον χάρτη της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των ΗΠΑ και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν προς το χειρότερο. Μια ενδελεχής έρευνα της ιστοσελίδας The Nation ρίχνει περισσότερο φως στην διαμάχη μεταξύ των παρόχων και της επιστημονικής κοινότητας. Το άρθρο, ξεκινά εξετάζοντας ιστορικά, τη σχέση μεταξύ των παρόχων κινητής τηλεφωνίας και των ρυθμιστικών αρχών και πως τα σημερινά standards υιοθετήθηκαν.
Οι πάροχοι προσπαθούσαν συνεχώς να υποβαθμίσουν τις ανησυχίες όσον αφορά την ασφάλεια των κινητών, με την FCC να ακολουθεί το συγκεκριμένο παράδειγμα. Το 1996, η FCC καθιέρωσε τα όρια ασφαλούς έκθεσης (SAR). Οι συσκευές, έπρεπε να είχαν SAR 1.6 watts ανά kg βάρους σώματος. Το 2013, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, ανέφερε, ότι οι κανόνες της FCC δεν λάμβαναν υπόψη τα πρότυπα χρήσης για παιδιά και εγκύους. Σε κάθε περίπτωση, η FCC αρνήθηκε να ενημερώσει τα standards.
Ωστόσο όμως, το μεγαλύτερο ερώτημα, είναι πως το 5G θα αλλάξει τη συζήτηση:
Επειδή η ακτινοβολία του 5G ταξιδεύει σε κοντινές αποστάσεις, οι κεραίες θα πρέπει να βρίσκονται εγκατεστημένες σε κάθε 250 feet για να διασφαλιστεί η συνδεσιμότητα. Η βιομηχανία θα χρειαστεί εκατοντάδες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια νέες κεραίες στις ΗΠΑ μόνο., ανέφερε ένας ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ. Επομένως, οι άνθρωποι θα βρίσκονται σε ένα νέφος ακτινοβολίας 24/7, συμπληρώνει.
Το πλήρες report μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.