Είναι αρκετά σύνηθες, τα smartphone μας να κατακλύζονται από ανεπιθύμητες εφαρμογές, που όχι μόνο καταλαμβάνουν χώρο, αλλά επηρεάζουν σημαντικά τις επιδόσεις και τη διάρκεια μπαταρίας της συσκευής. Στο παρόν άρθρο, θα προσπαθήσουμε να δούμε αυτά τα apps που θα πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσεις από την Android συσκευή σου. Πάμε να δούμε συνοπτικά τις κατηγορίες στις οποίες αναφερόμαστε.
- Εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι εξοικονομούν RAM
Οι εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, είναι γεγονός ότι καταναλώνουν αρκετή ποσότητα RAM και μπαταρίας, ακόμη και αν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Η ιδέα πίσω από εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι θα κάνουν εξοικονόμηση RAM είναι να προβαίνουν στο συστηματικό κλείσιμο των background εφαρμογών. Όμως, στην ουσία με αυτόν τον τρόπο δεν πετυχαίνει κάποιος κάτι, γιατί το Android μετά θα τις εκκινήσει ξανά. Η εκκίνηση αυτών των apps χρειάζεται μπαταρία και αυτό το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο καθιστά τη συσκευή σας ασταθή. Εξάλλου, το Android γνωρίζει πότε πρέπει να απελευθερωθεί RAM, επομένως εφαρμογές τρίτων δεν είναι απαραίτητες.
2. Cleaning apps
Πρόκειται, όπως γνωρίζουμε όλοι, για εφαρμογές που σου επιτρέπουν να εκκαθαρίσεις το smartphone σου από περιττά αρχεία. Αν και κάτι τέτοιο είναι αλήθεια εν μέρει, συχνά τέτοια προγράμματα, αφήνουν πίσω τους cached data. Ο χρήστης μπορεί, αντί να κατεβάσει τέτοιου είδους εφαρμογές να μεταβεί στο Settings > Storage >Cached data όπου μπορεί πολύ εύκολα να πραγματοποιήσει εκκαθάριση.
3. Antivirus
Στο σύγχρονο κόσμο των απειλών, ένα antivirus είναι απαραίτητο. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, το ίδιο το Android και το Play Store μπορούν να κάνουν ότι κάνει ένα antivirus. Σε κάθε περίπτωση, δεν προτείνουμε ακριβώς να το αφαιρέσετε, αλλά τουλάχιστον να μεταβείτε σε μια επώνυμη και αξιόπιστη λύση.
4. Battery savers
Ακόμη μια κατηγορία εφαρμογών που θα πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσεις. Όπως και οι εφαρμογές που υπόσχονται να προβούν σε εξοικονόμηση RAM, έτσι και αυτά υπόσχονται να κάνουν θαύματα. Κάτι τέτοιο σε καμιά περίπτωση δεν συμβαίνει. Για να αυξηθεί πραγματικά η διάρκεια της μπαταρίας θα πρέπει να μειωθεί η ζήτηση από το λειτουργικό και όλες τις υπηρεσίες που τρέχουν. Αλλά, από τη στιγμή που αυτά τα apps δεν μπορούν να αποκτήσουν δικαιώματα διαχειριστή, δεν κάνουν απολύτως τίποτα.
5. Bloatware
Πολλά smartphones έρχονται με αρκετό bloatware από τον κατασκευαστή, που στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα αξιόλογο να προσφέρουν. Και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα apps πολλές φορές δεν μπορούν να καταργηθούν, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Συνεπώς, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την αγορά των συσκευών σας. Γενικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι καλείστε να διαγράψετε οποιοδήποτε app καταναλώνει μεγάλα ποσά ενέργειας και δεδομένων.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.