Είναι γεγονός ότι το Android έρχεται με πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά, που άλλα λειτουργικά συστήματα δεν διαθέτουν, αλλά από την άλλη, σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε το γεγονός οι κατασκευαστές κάνουν κάποιες φορές λάθη. Πρόσφατα, ανέβηκε στην ιστοσελίδα Androidauthority ένα άρθρο, το οποίο αναφέρεται στα λάθη, σύμφωνα με την κρίση του αρθρογράφου, που έχουν κάνει οι κατασκευαστές με το πέρασμα του χρόνου.

  1. Η αφαίρεση του microSD card slot

Αν και αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί στην προσπάθεια του κατασκευαστή να καταστήσει την εκάστοτε συσκευή, όσο πιο ενιαία γίνεται και όσο πιο αδιάβροχη. Η LG ήταν πρόθυμη να διατηρήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στις συσκευές της, ενώ η Samsung μόλις πρόσφατα επέστρεψε ξανά σε αυτό. Γενικά, η πλειονότητα του κόσμου, το θεωρεί ως ένα must-have feature των σύγχρονων συσκευών.

2. Ο αρθρωτός σχεδιασμός του LG G5

Ένα πείραμα, το οποίο αποδείχθηκε μια καταστροφή για την LG στο σύνολό της. Η εταιρεία αρχικά είχε υποσχεθεί ένα πλούσιο οικοσύστημα αξεσουάρ, αλλά η αποτυχία να κατασκευάσει στην ουσία αυτά, οδήγησαν να εγκαταλείψει οριστικά την ιδέα, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη ξοδέψει τρία χρόνια στον τομέα του R&D.

3. Η αφαίρεση της θύρας ακουστικών

Μπορεί πολλοί να χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερα τολμηρή την κίνηση της Apple να αφαιρέσει τη θύρα ακουστικών από το iPhone 7, αλλά ήταν η Motorola εκείνη η οποία πραγματοποίησε αυτή τη στροφή στο Moto Z. Ωστόσο, το ενδιαφέρον των media σε παγκόσμιο επίπεδο για μια τέτοια κίνηση έγινε μετά την απόφαση της Apple να την αφαιρέσει. Και άλλες εταιρείες ακολούθησαν, όπως και η Essential του Andy Rubin.

4. Galaxy Note 5 S-Pen

Ακόμη μια υπόθεση που πονάει. Και αυτό, γιατί η Samsung δεν ήταν προετοιμασμένη να αρχίσουν οι χρήστες να τοποθετούν λανθασμένα τις γραφίδες στο εσωτερικό της συσκευής. Η λανθασμένη τοποθέτηση, έκανε τη γραφίδα να κλειδώνει και τελικά να προκληθούν βλάβες. Και αυτές οι εξελίξεις, τράβηξαν το ενδιαφέρον των media. Και εκεί που πήγε να διορθώσει το πρόβλημα με το Galaxy Note 7, οι αναφλέξεις και οι εκρήξεις των συσκευών, ισοπέδωσαν ό,τι είχε απομείνει.

5. Η αφαίρεση του NFC από το OnePlus 2

Κάπως αναπάντεχη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και την κίνηση της OnePlus να αφαιρέσει το NFC από το OnePlus 2, ένα χαρακτηριστικό το οποίο φαινόταν ως must-have εκείνη την εποχή. Και αυτό, γιατί είχε γίνει συνώνυμο με την υπηρεσία πληρωμών του Android. Όμως, η εταιρεία, υπερασπίστηκε την απόφασή της, λέγοντας πως οι κάτοχοι του OnePlus One δεν το χρησιμοποιούσαν αρκετά. Τελικά, αν και σίγουρα ενόχλησε μερικούς, επανήλθε όμως στην επόμενη ναυαρχίδα της.

6. HTC Ultrapixel

Η HTC προώθησε την Ultrapixel, ως μια τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λιγότερα MP με μεγαλύτερα pixels για τη λήψη ποιοτικών φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αν και το χαρακτηριστικό στην θεωρία λειτουργούσε, η πρώτη υλοποίηση σε smartphone παρουσίασε ορισμένα προβλήματα. Στο HTC One M7, η κάμερα άρχιζε να παρουσιάζει στις φωτογραφίες μια ροζ απόχρωση αν κάλυπτες τον αισθητήρα. Δεν αποτέλεσε καθόλου καλή εξέλιξη για την HTC, όταν μάλιστα προώθησε εμπορικά την συγκεκριμένη τεχνολογία ως την πιο κατάλληλη για λήψη φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό. Έκτοτε, έχει βελτιωθεί αρκετά σε αυτόν τον τομέα και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το HTC U Ultra.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Στο HTC One M7, η κάμερα άρχιζε να παρουσιάζει στις φωτογραφίες μια ροζ απόχρωση αν κάλυπτες τον αισθητήρα.” Αυτό, εκτός από ανακριβές (το είχα για 3 χρόνια και ποτέ δεν μου παρουσίασε κάτι έστω ανάλογο), είναι και φαιδρό: πώς γίνεται να βγει μια οποιαδήποτε φωτό αν… καλύψεις τον αισθητήρα? Ή μήπως θα μας ένοιαζε αν το απόλυτο σκοτάδι της φωτό θα είχε… ροζ απόχρωση?

    • Δεν χρειάζεται να τα βάλουμε σε άλλη σειρά, γιατί δεν προσπαθούμε να κρύψουμε από που το πήραμε, ούτε να το παρουσιάσουμε σαν δικό μας. Άλλωστε, υπάρχει πηγή στο τέλος με link προς αυτή. Προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την θεματολογία, ανάλογα με τα views και το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθούμε συνεχώς να γίνουμε καλύτεροι και η κριτική μας βοηθά προς αυτό. 🙂

      • Μα αυτό δεν είναι πηγή , είναι παίρνω άρθρο άλλου , δουλειά άλλου και απλά κάνω μετάφραση! Γνώμη μου , να ανεβάζετε δικές σας ιδέες και άρθρα με δική σας ξεχωριστή γνώμη και αντίληψη ! Η αντιγραφή δεν κάνει καλό !

        • Η ειδησεογραφία σε παγκόσμιο επίπεδο σε αυτό το πρότυπο στηρίζεται κατά βάση, πόσο μάλλον η ελληνική. Και έχουμε πολλά παραδείγματα. Όπου μπορούμε και μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εμείς την είδηση, να κάνουμε άρθρο, από εκεί που άλλα sites δεν μπορούν/δεν σκέφτονται να κάνουν. Σε παραπέμπω σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. https://techmaniacs.gr/se-ellipsis-prosopikou-ofilonte-kathysterisis-ton-dematon-mas-sto-telonio-video/ Επειδή, μόλις πριν λίγες ημέρες ξεκίνησα να γράφω στη σελίδα, θα προσπαθήσω να κάνω και αυτό που λες.

        • Και επιπλέον, αυτό θα ήταν το ιδανικότερο που περιγράφεις, απλά δεν μπορεί να γίνει πάντα γιατί δεν υπάρχουν οι πόροι. Και οι μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού, απλά κάνουν rewrite κάτι που πήραν από άλλη σελίδα. 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.